Chinees sprekenOpdracht in aflevering 1

In tweetallen gaan de deelnemers op zoek naar geld rondom een markt in Hong Kong. Ze mogen alleen in het Chinees de weg vragen. Als iedereen ook nog eens op tijd terug is bij Art, mag de groep het gevonden geld houden.

Tags: Communicatie, Locals, Zoeken, Verzamelen, Geld en Stad

De groep moet zelf vijf tweetallen maken. Art kondigt aan dat hij naar het politiebureau gaat en dat hij de groep daar over een half uur ook verwacht. Ze mogen achter hem aan lopen maar dat levert niet zoveel op. Elk duo krijgt een envelop met daarin een locatie waar geld te vinden is. Maar ze moeten allemaal op tijd bij het politiebureau zijn, anders komt er niets in de pot. En nadat hij de enveloppes heeft uitgedeeld, voegt hij nog snel een spelregeltje toe: Ze mogen alleen maar in het Chinees de weg vragen, dus ze krijgen ieder een woordenboekje mee.

Maurice gaat met Jan-Willem. Zij moeten naar May Yuk, dat Chinese bruiloftsgeschenken verkoopt. Sofie en Aaf gaan naar de Wing Sun stomerij. Susan en Jennifer zoeken het Wing Fat seafood restaurant. Tygo en Owen gaan naar Mido Cafe en Daphne zoekt met Maurice naar de San Kee groenteboer.

Het valt nog niet mee om de Chinese vragen goed uit te spreken. Tygo probeert het daarom met een mooi Chinees accent, terwijl Maurice een bruidsliedje probeert te zingen en Aaf het met een versierpoging probeert te regelen.

Uiteindelijk vinden alleen Jennifer en Susan hun eindbestemming en enveloppe. Gelukkig zijn alle teams mooi op tijd bij het politiebureau. In de enveloppe zit 400 euro. En dat geldt deelt Art uit aan Jennifer, Susan, Sofie en Aaf. Waarmee hij de groep in verwarring achterlaat…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden