SprongOpdracht in aflevering 3

De ene groep kandidaten springt van een klif, in één van drie vakken waarin het water verdeeld is. De anderen bepalen, wat elk vak waard is: Levert het geld op, en wie verdient of verliest er jokers? Daarna wisselen de groepen van rol.

Tags: Duiken, Vertrouwen, Lef en Water

Elke kandidaat begint met twee jokers. Dat aantal kan ieder verdubbelen, ten koste van een medekandidaat die z’n twee jokers dan kwijt raakt. Wie de jokers wil hebben, moet springen van een klif van elf meter hoog.

Daniël, Kees, Tim en Carolien trekken een wetsuit aan en mogen als eerste springen. De anderen wachten beneden. Elk van hen kiest een springer. Het meer is in drie vakken verdeeld en de kandidaat beneden bepaalt, wat elk vak waard is: 2 jokers (de kandidaat beneden verliest dan z’n twee jokers aan de springer), 500 euro (niemand krijgt jokers) of 250 euro (kandidaat beneden houdt jokers).

De eerste groep beneden zet steeds de twee jokers in het middelste vak. Daarmee gunnen ze de springers in feite de jokers, want dat vak is het makkelijkst. Janine kiest Carolien (zij pakt de jokers), Zarayda kiest Daniël (500 euro, jokers van Zarayda weg), Tania kiest Tim (500 euro, Tania’s jokers weg) en Paulien kiest Kees (pakt de jokers).

Dan wisselen de teams. De kandidaten beneden mogen niet hun partner van zojuist opnieuw kiezen. Carolien kiest Zarayda die toch niet durft (dus houdt Carolien haar vier jokers), Daniël om dezelfde reden voor Tania (springt inderdaad niet), Tim voor Paulien (pakt 500 euro), Kees voor Janine.

Janine komt met gebogen rug in het water en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft een rugwervel verbrijzeld en moet de serie direct verlaten. Crew, Janine en overige kandidaten besluiten dat het spel na een rustdag door gaat. Art vertelt intussen dat Janine niet de mol was...

Uitslag: er is 1500 euro verdiend door (Daniël, Tim en Paulien). Paulien krijgt de twee jokers van Janine, Kees en Daniël hebben ook twee jokers en Carolien verdiende er vier.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden