Foto makenOpdracht in aflevering 3

Twee groepen kandidaten hebben uitzicht op een meer. Het derde groepje vaart daar rond. De twee eerste groepen moeten zorgen dat de derde groep foto's maakt van bedragen die rond het meer hangen en optellen tot 2250 euro. Maar het derde groepje is geblinddoekt...

Tags: Communicatie, Foto's, Varen, Boot, Verzamelen en Water

Daniël, Janine en Paulien staan op een laag punt dat uitzicht biedt op een groot meer. Kees, Zarayda en Carolien bemensen een tweede, hoog uitkijkpunt. Op een boot in het meer varen Tim en Tania. Voorop hun boot is een fotocamera gemonteerd. Ze moeten in één uur tijd precies vijf foto’s maken van positieve en negatieve geldbedragen, die optellen tot 2250 euro. Deze staan op borden aan de waterkant.

Maar Tim en Tania kunnen dit volgens Art niet alleen. De andere zes moeten het overzicht houden en zorgen voor de broodnodige sturing. Team Kees heeft een verrekijker. Beide teams hebben een enveloppe met de volgorde van de zichtbare bedragen, maar niet elk team kan elk bedrag zien.

Het spel begint met een hoop gekibbel. Tania wil instructies zoals de wijzers van een klok, maar pas na een tijdje wordt duidelijk waarom: “Wij zijn geblinddoekt”. Zoals Daniël terecht opmerkt: “Dat is hele goede informatie, over.”

Het loopt niet helemaal soepel. Tania probeert erg de controle te houden en Tim brengt de boot teveel aan het draaien. Pas na veertig minuten is de eerste foto genomen. Tania wordt boos en wisselt met Tim. Ze heeft nu het stuur en de portofoon in haar handen.

Vlak voor tijd wordt er nog een tweede foto gemaakt, maar de opdracht is duidelijk niet geslaagd. Er is -500 euro en +1500 euro gefotografeerd... en twee foto’s met een vergezicht. Geen geld dus voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden