Ja, nee... nee, jaSeizoen 12, aflevering 9

De jacht op de mol is bijna ten einde. En één conclusie is al te trekken: Dit jaar is de mol een vrouw. Het is een zoektocht met twee gezichten geworden: Ontberingen in de IJslandse kou gevolgd door de hitte in Spanje. En er is een persoon met twee gezichten: de mol, die de groep van veel geld heeft beroofd. Met als hoogte- of dieptepunt de onderhandelingen in het Höfti-huis in Reykjavik. Ruim 10.000 euro uit de pot. Nog steeds zit er minder in de kas dan vlak voor vertrek uit IJsland. Maar wie is daarvoor verantwoordelijk? Anne-Marie, Liesbeth of toch Hadewych?

Dag 17

Hadewych en Anne-Marie ontbijten samen in het hotel. Liesbeth komt echter niet opdagen. Ze had de avond ervoor al gezegd dat ze zich niet geweldig voelde dus de andere dames maken zich zorgen. Haar kamer wordt niet opengedaan dus Hadewych haalt de sleutel bij de receptie. Liesbeth is echter ook niet op haar kamer. Daarmee begint de laatste opdracht van dit seizoen. Na deze opdracht zien we een terugblik op het seizoen en de afvallers.

Dag 18

Op de laatste dag volgt een utigebreide test van 40 vragen. De eerste twintig vragen draaien om een wandeltocht langs voorwerpen uit de 25 opdrachten van dit seizoen. We zien dat Liesbeth haar antwoorden allemaal inzet op Anne-Marie. Hadewych doet dat ook. Anne-Marie gokt op Liesbeth. En dan is het wachten op de uitslag.

- Met wie heeft de mol onderhandeld in het Höfti-huis? - Waar was de mol bij de beginsituatie op het verlaten munitiedepot? - Welke ouders moest de mol aanwijzen bij de duikopdracht? - Waar eindigde de mol mee in het Western-stadje? - Welke route reed de mol met de twee jeeps op de grindvlakte? - Aan welk bord heeft de mol meegewerkt bij de riverjet-route? - Waar stond de mol bij het boogschieten? - In welk team zat de mol bij de opdracht met de twee schilderijen? - Waar stond de mol bij de opdracht op de trappen? - Als hoeveelste ging de mol het veld in bij de lampenopdracht? - Wat had de mol aan bij de vermommingsopdracht op het plein?

© 2023 Ronald van der Velden