VispuzzelOpdracht in aflevering 6

Op het strand moet een vis gemaakt worden met acht stukken wrakhout. Daarna daagt Art de groep in twee rondes uit, om de vis te verbouwen. Als het snel genoeg lukt, kan geld verdiend worden van de pot.

De groep verzamelt op een strand. Daar ligt met steentjes een vis getekend. De opdracht bestaat uit drie delen, maar dat weten de kandidaten nog niet. Het eerste deel: Bouw de vis na met wrakhout op het strand. Liesbeth begint de vis eerst in het zand te tekenen maar maakt daar toch opvallende fouten in. Tim heeft daar geen geduld voor en legt gelijk de vis neer.

Ze beseffen al snel dat dit niet het hele verhaal is. Er is nog 0 euro verdiend. Ze krijgen drie minuten om de vis de andere kant op te laten zwemmen en daarbij mogen maar drie wrakstukken verplaatst worden. Dat levert 1000 euro op. Het stenen voorbeeld wordt gewist. Het lukt ze zelfs binnen een minuut, dankzij het goede inzicht van William.

Nu doet Art een aanbod. Hij verdubbelt het bedrag als ze de vis naar de zee kunnen draaien door binnen één minuut twee balken te verplaatsen. Als de groep de balken aanraakt, gaat men de uitdaging aan en als het dan mislukt wordt er niets verdiend.

Deze vraag is verwarrend want er zijn inderdaad twee goede oplossing mogelijk. William en Tim hebben beide een andere in hun hoofd. Anne-Marie ziet de oplossing van Tim ook. William wil nog rustig overleggen maar Anne-Marie heeft de balk al aangeraakt. De oplossing van Tim wordt net op tijd neergelegd en daarmee is 2000 euro verdiend voor de pot!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden