RookgordijnSeizoen 12, aflevering 6

Marit was de eerste afvaller hier in Spanje. De vorige keer had de groep er nog ruim 10.000 euro voor over om haar of William te redden. Maar deze keer kon niets haar helpen. Vooral Liesbeth en Hadewych blijven verward achter: Zij volgden tot nu toe dezelfde strategie als Marit en blijkbaar leidt die tot een rood scherm. Deze aflevering kan één kandidaat weer een vrijstelling verdienen. Broodnodig in deze onzekere tijden.

Dag 10

Nu Marit vertrokken is, wordt veel gepraat over de aanwijzing voor de zesde test die zij bemachtigd zou hebben. Zelf beweerde ze dat ze die had laten liggen bij het spel met de kruizen, maar Hadewych en Tim weten dat ze hem wel degelijk in haar blouse gestopt had. Iedereen wil nu weten, welke vraag in die quiz zal zitten. Hadewych vertelt Tim: “Wie is de moeder van de mol”? En dan vertrekken ze voor de eerste opdracht.

Dag 11

De volgende dag moet de pot beheerd worden. Op een terrasje wordt besloten om Frits tot penningmeester te benoemen. Echt blij is hij er niet mee, want de twee vorige penningmeesters zijn na een rood scherm naar huis gegaan. In de opdracht die dan volgt, blijft de pot helaas op gelijke stand.

Dag 12

De dag daarna vindt Hadewych het tijd worden om haar concurrenten uit te horen. Anne-Marie vertelt geheimzinnig dat ze best de mol zou kunnen zijn. Liesbeth ontkent dat ze de mol is. Achteraf beseft Hadewych dat geen enkel antwoord haar echt gaat helpen. Goh. [47:56] Na een derde opdracht op het strand, volgt daar ook de test en dan de executie. Tim krijgt een groen scherm, net als Anne-Marie, Hadewych en William. De spanning stijgt nu alleen Liesbeth en Frits nog over zijn. Jammer dat zij hun vrijstelling hebben laten liggen!

© 2023 Ronald van der Velden