Van achter naar vorenSeizoen 12, aflevering 5

Het is alsof er niets is gebeurd, alsof de jacht op de mol nog moet beginnen. De pot staat op 0 euro en een nieuw land ligt klaar om ontdekt te worden: Spanje, om precies te zijn de zuidelijke provincie Andalusië. De tegenstelling kon niet groter. Van de gure desolate natuurpracht naar het zonnige mediterrane straatleven. Dat wordt aanpassen voor de mol. Maar ach, die heeft zich in IJsland ook op prima gered. Ruim 10.000 euro uit de pot en Marion, Dio en Maarten terug naar huis. Alsof er niets is gebeurd? Er is juist heel veel gebeurd...

Dag 9

De kandidaten zijn onder de indruk van de onderhandelingen en de stemming van vorige aflevering. Het lijkt erop dat er mensen gelogen hebben over hun stemgedrag. Maar het spel gaat door en de groep rijdt naar het vliegveld van Reykjavik. Bij de balie hoort men pas de volgende bestemming: Alicante, Zuid-Spanje! Die middag rondt de groep in Spanje het spel af en wordt er nog een tweede opdracht gespeeld in Western-sferen.

Dag 10

In Almeria vindt de derde opdracht plaats en dan is het tijd voor de test. Bij de ontknoping laat Art als eerste het scherm van William en daarna Marit zien, omdat zij bij de vorige test gespaard werden. Het is Marit die met een rood scherm naar huis moet.

© 2023 Ronald van der Velden