SnorkelenOpdracht in aflevering 4

De kandidaten gaan in drie duo's snorkelen en moeten onderweg de volgorde van de foto's van hun ouders onthouden. Marit luistert mee en moet na afloop de juiste volgorde afmkaken.

Tags: Duiken, Familie en partners en Foto's

Art zoekt zes mensen die zich lekker warm willen aankleden tegen de kou. Marit durft het risico wel te nemen om als enige over te blijven en dat blijkt geen gekke keuze. Zij gaat naar een aparte plek en krijgt een koptelefoon op om de andere kandidaten af te luisteren.

Anne-Marie en Hadewych krijgen als eerste een duikpak aan. Zij gaan een zwemtochtje maken op één van de bijzonderste snorkelplekken ter wereld, in ijskoud water. Onderweg komen ze foto’s tegen waarvan ze de volgorde moeten onthouden.

Zij zien Hadewychs ouders, Williams moeder, Tims ouders, Anne-Maries moeder, Marits vader, Frits’ moeder en Liesbeths ouders. Als ze aan wal komen, vraagt Art hen om op plek 3 en 7 van een houten bord de twee juiste kandidaatfoto’s te zetten. Ze kiezen netjes voor Tim en Liesbeth.

Liesbeth gaat met Tim als tweede het water in. Tim ziet als eerste Williams moeder, maar Liesbeth heeft daarvoor Hadewychs ouders al gezien. Even later zien we hen bij de derde foto, die Tims vader zou zijn. Op het land mogen ze foto 2 en 4 neerzetten en daarvoor kiezen ze William en Anne-Marie, hoewel ze toch echt Hadewych als eerste zagen.

Tenslotte gaat William met Frits. De eerste foto herkennen ze niet, dus ze gokken op Liesbeth. De tweede foto blijkt inderdaad Williams moeder te zijn. De derde foto zien ze helemaal over het hoofd. De vierde foto met Anne-Maries moeder blijkt ook niet zo moeilijk te zijn en natuurlijk kent Frits zijn eigen moeder op plek zes. Op de vijfde plek vermoeden ze Tim. Frits zwemt langs de foute kant van een eilandje en mist de zevende foto, maar William ziet twee ouders. Ze mogen foto 1 en 5 kiezen en nemen daarvoor Marit en Frits. Daarmee komt Anne-Marie op plek zes.

En dan is Marit aan de beurt. Ze mag niet overleggen, maar kan wel alle foto’s van plek verwisselen. Als ze het helemaal goed doet, krijgt ze 2000 euro voor de pot. Ze verplaatst Hadewych naar de eerste plek. Gebaseerd op het eerste duo zou Frits op zes moeten, maar Frits zelf koos de vijfde plek omdat hij een foto miste. Dus komt Frits nu op vijf en zet ze Liesbeth op zes, zichzelf op zeven.

Als Art de omgekeerde foto’s boven de ouders terugdraait, zien we dat slechts drie antwoorden op de juiste plek staan. Er wordt geen 2000 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden