Geen toneelSeizoen 12, aflevering 3

Wat waren ze nerveus, de kandidaten bj de executie. Marit, die een vrijstelling heeft voor aflevering 3, leek bijna te bezwijken maar het was Dio die als tweede naar huis moest. Verspilde energie, al die zenuwen. En dat terwijl de kandidaten hun krachten hard nodig hebben. De omstandigheden hier in het onherbergzame IJsland worden er niet makkelijker op en de pot staat historisch laag. Er is er maar één die tevreden kan zijn: De mol.

Dag 5 (22 mei)

Het tactische spel is begonnen. Tim heeft een strategie bedacht waarbij hij zowel in een jongens- als een meisjesgroepje zit zonder dat de anderen dat weten. Anne-Marie heeft hem helaas door. In de bus speelt Tim open boek met Liesbeth, waarbij ze tien seconden in elkaars boekje mogen lezen.

Na afloop van de tweede opdracht gaat ook William aan de slag. Hij deelt de aanwijzing die hij verdiend heeft met Frits. In ruil voor een joker en je kunt je afvragen wat nu meer zekerheid biedt. Het lijkt een slechte deal voor Frits maar die besluit hem toch te accepteren.

Frits doet vervolgens iets nog veel gekkers. Hij spreekt Tim erop aan dat hij zich niet aan het geheime afspraakje bij de tweede opdracht gehouden heeft, maar vindt vervolgens dat Tim recht heeft op de overgebleven joker van Frits. Er zou een aspraak zijn om jokers te delen, maar Tim kan zich dat niet herinneren. Hij laat Frits zijn joker houden.

Dag 6 (23 mei)

Vandaag wordt de verjaardag van Liesbeth gevierd. Ze heeft een tractatie en krijgt een felicitatie-telefoontje van Art. Ze mag de groep splitsen in zes mensen die meer van Reykjavik willen zien. Twee anderen meoten juist een heel klein stukje willen zien van de stad. Maarten en Marit zullen dat duo vormen.

Na de derde opdracht volgt de test. Er zijn dit keer een hoop jokers in het spel waardoor de executie nog wat spannender is. Na een aantal groene schermen is het rode scherm voor Maarten, de vertrouweling en penningmeester van de groep. Hij vertrekt naar Nederland, zes kandidaten en een mol achter latend in IJsland.

© 2023 Ronald van der Velden