TrapOpdracht in aflevering 2

De groep begint onderaan een lange trap. Art stelt via een portofoon vragen over de kandidaten. Het antwoord bepaalt hoeveel treden men omhoog moet. Bij elke vraag blijft iemand achter. Komt de laatste deelnemer precies uit bij Art?

De groep komt aan bij een grote waterval. Langs de waterval leidt een trap de berg op en onderaan de trap ligt een portofoon. Bovenaan staat Art met de andere portofoon. Hij stelt de kandidaten steeds een vraag. Het antwoord op elke vraag is een getal en zoveel treden moeten de kandidaten verder de trap op lopen. Bij elke vraag moet één kandidaat achterblijven. Als de laatste persoon precies bij Art uitkomt, wint de groep 2000 euro. Voor elke vraag mag één minuut overlegd worden. Als dan geen antwoord gegeven is, valt er 100 euro minder te verdienen.

Vraag 1: Het aantal letters van Frits zijn volledige echte naam min het aantal piercings van Anne-Marie. De groep is nog compleet dus er kan rustig samen met Frits geteld worden. Ze komen op 23 letters en drie piercings, dus moet de groep twintig treden omhoog. William stelt voor om de meest verdachte persoon achter te laten want dan heeft hij weer extra informatie. De groep komt duidelijk op Anne-Marie uit maar Dio offert zich op: “No big deal, ik hou toch al niet van trappen lopen”

Vraag 2: De lengte van Maarten in centimeters gedeeld door het aantal zwemdiploma’s van William. Maarten biecht snel zijn 204 centimeters op en William heeft vier diploma’s. Ze gaan dus 51 stappen omhoog, behalve Tim.

Vraag 3: Het aantal mensen waar het Monica da Silva trio mee op het podium staat maal het aantal letters van de volledige echte naam van Dio. Dio staat onderaan en telt dus hardop zijn volledige naam af (Diorno Dylyano Braaf) en komt netjes op 18 uit; het trio van Tim bestaat uit twee mensen dus ze gaan 36 stappen verder nadat Marit achterbleef.

Vraag 4: Het aantal middelbare school-diploma’s van Frits plus het huisnummer van Liesbeth. De uitkomst is 33 en Frits blijft achter.

Vraag 5: Het huisnummer van Hadewych plus het aantal rammen in de groep plus de hoogste notering in de Top 40 van het nummer Tijdmachine. Dat laatste stukje blijkt lastig want daar neemt Dio flink de tijd voor. Hij denkt eerst twaalf, twijfelt dan tussen de hitlijsten en kiest alsnog voor twaalf. Er zijn twee rammen en met het huisnummer 12 is dat 36. Maarten blijft achter.

Vraag 6: Het aantal huisdieren van Liesbeth min het aantal kreeften in de groep plus de schoenmaat van Hadewych. Er zijn twee kreeften, één huisdier en de schoenmaat is 39. Maar William draait de boel om en berekent 2-1+39=40. William blijft achter. Hij beseft z’n fout maar denkt die te kunnen compenseren door één trede minder te lopen bij de volgende vraag. Liesbeth gelooft hem niet.

Vraag 7: De schoenmaat van Tim maal de brilsterkte van Anne-Marie plus het cijfer achter de komma van de tijd waarmee Maarten olympisch kampioen werd. De brilsterkte is 0,50 en de schoenmaat is 42, dus dat maakt 21. Maar Maarten beweert géén idee te hebben. Hij gokt op 86 maar de eerste minuut is voorbij. Het prijzengeld daalt naar 1900 euro. Vervolgens passen ze Maartens getal aan naar 5 en lopen 26 stappen.

Liesbeth is als enige over en loopt de 26 treden. Ze lijkt in het filmpje echter treden over te slaan. Art komt naar haar toe en meet nog een afstand van 28 treden. Nogal wat fouten dus! En er wordt wederom geen geld voor de pot verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden