RooksignalenOpdracht in aflevering 2

De kandidaten worden verdeeld in vier teams plus een vertrouweling. De teams gaan via rooksignalen een code doorseinen langs een route. Art rijdt met Maarten die route en laat het laatste team de code noemen. Denkt Maarten dat het de rest gaat lukken?

Tags: Communicatie en Ontcijferen

Er is één iemand die deze opdracht kan redden. De groep mag zelf kiezen, wie ze die taak toevertrouwen. Marit denkt dat William eigenlijk alles wel kan, maar Maarten wordt meer vertrouwd. De rest van de groep wordt opgedeeld in tweetallen. Anne-Marie gaat met Frits, Liesbeth met Marit, Dio met Tim, Hadewych met William.

Maarten gaat met Art een ritje maken van 3,5km. In diezelfde tijd moeten de anderen een code doorseinen met rooksignalen. Die code is 4263, de cijfercombinatie van een hangslot op een houten kistje. Maarten mag voor 3000 euro kiezen hoeveel vertrouwen hij in z’n medekandidaten heeft: Gaat het ze lukken om de code door te seinen of niet?

Liesbeth en Marit beginnen en krijgen de code te horen van Art. Ze gooien een rookbom in een grote ton en dekken die met een deksel af. Met rooksignalen geven ze de getallen door en tussendoor zwaaien ze. De code komt goed bij Hadewych en William terecht.

Dio en Tim kijken naar de rooksignalen van Hadewych en William. Dio lijkt de opdracht niet hemaal te snappen en verwart daarmee Tim. Ze komen uiteindelijk op code 3263 terecht, nog niet slecht maar wel fout.

Frits en Anne-Marie vinden de rooksignalen van Tim en Dio totaal onduidelijk, alhoewel Dio het goed lijkt te doen. Het gaat alleen nogal snel. Uiteindelijk rijdt Art met Maarten naar hen toe en mogen ze de code vertellen. Frits stelt voor om dan maar op 2222 te gokken maar de kist gaat uiteraard niet open.

Er was maar liefst 3000 euro te verdienen bij deze opdracht. Gelukkig had Maarten het al zien aankomen. Hij zei tegen Art vooraf dat de opdracht niet zou lukken en dus wordt 3000 euro verdiend. Art telt 2500 euro uit en vraagt naar het rode briefje van -500. Dat bestaat niet meer en dus blijft het zesde briefje ook achter. De pot staat op 2500 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden