JeepOpdracht in aflevering 2

De kandidaten gaan in twee jeeps een route over een zandvlakte rijden en trekken zo een spoor. Frits en Dio moeten hen instructies geven vanaf een berg. Kunnen de autorijders uiteindelijk raden, welk woord ze geschreven hebben?

Tags: Communicatie, Ontcijferen, Route en Rijden

Art zoekt eerst twee mensen die geen zin hebben om twee stoere auto’s te besturen. Dio heeft geen rijbewijs en Frits offert zich op. Art neemt hen mee, geeft ze twee portofoons en twee kaarten met routes.

Elke kaart geeft de route die één auto moet rijden en bepaalt ook waar van chauffeur gewisseld moet worden. Als je de twee routes combineert, krijg je een woord. Ze hebben 20 minuten de tijd om de auto’s goed te begeleiden.

Marit komt op de achterbank bij Anne-Marie en William. Frits begint met hen te praten en gaat er even vanuit dat zij de rechter auto zijn. Intussen praten Liesbeth, Maarten, Hadewych en Tim met Dio maar dat valt niet mee met alle storing.

Zodra de auto’s beginnen te rijden, blijkt natuurlijk dat de portofoons verwisseld zijn en de verkeerde auto’s aangestuurd zijn. Marit spreekt Dio streng toe en dat lijkt te helpen. We zien dat achter de jeeps houten balken gesleept worden die de route in het zand zullen tekenen.

Als de tijd op is, moeten Dio en Frits uit elke auto iemand halen om vanaf hun berg het woord te lezen dat door de auto’s op de grond geschreven is. Dio kiest Anne-Marie, ook al wordt die door veel mensen verdacht. Hij zegt achteraf dat hij haar graag van dichtbij aan het werk wilde zijn. Frits kiest bèta-man Maarten.

Anne-Marie herkent de eerste letter als een V en de tweede als een I, maar later wijken ze daar alsnog vanaf. Maarten suggereert namelijk WIDM en uiteindelijk kiezen ze daarvoor. Jammer, want daarmee gaat weer 2500 euro verloren. Genant, zoals Anne-Marie zegt. Het woord was VIKING.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden