Seizoen 12IJsland, Spanje

Dit jaar presenteert Art Rooijakkers het twaalfde seizoen. De groep start hun mysterieuze zoektocht op IJsland bij een oud vliegtuigwrak. Via weidse uitzichten over groene vlaktes, wilde riveren en een schitterend landhuis met rijke historie, verkent de groep het koud eiland. Na vijf afleveringen komt er plotseling een einde aan dit gedeelte van de reis en vliegen de overgebleven deelnemers naar Spanje. De trip gaat verder, van arena's en verlaten mijnen naar doolhoven en casino's. In Ronda wordt uiteindelijk Anne-Marie ontmaskerd als twaalfde mol.

 • Eerste aflevering Het begin

  Wie is de mol seizoen 12. De traditie zet zich voort maar met nieuwe gezichten. Deze keer begint de jacht op de mol in het meest geïsoleerde land van Europa, aan de rand van de poolcirkel: IJsland. 2,5x zo groot als Nederland maar met slechts 300.000 inwoners. Een land met vulkanen die de wereld plat kunnen leggen en een land waar geld zomaar kan verdwijnen. Kortom, een ideale locatie voor de mol en wat minder voor de oprechte kandidaat die geld in de pot wil hebben. Toch zullen hier negen bekende Nederlanders op zoek gaan naar de mol door het uitvoeren van opdrachten. Het geld dat ze daarmee verdienen gaat uiteindelijk naar degene die het antwoord weet op die ene vraag: Wie is de mol?

 • De mol Boven de grond

  Anne-Marie Jung (Schiedam, 3 april 1976) is een Nederlands actrice en zangeres. Ze speelt zowel in films, als op televisie als in het theater.

 • Kaart IJsland, Spanje

  Tijdens dit seizoen bezochten de deelnemers 36 locaties. Bekijk ze allemaal op de kaart.

 • Geld De pot

  De opdrachten in dit seizoen leverden in totaal 13101 van de beschikbare 64200.

 • De winnaar Wie is het?

  Hadewych Minis (Maastricht, 5 januari 1977) is een Nederlandse actrice die zowel in films als in theaterproducties speelt. Zij is vast verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast is zij met enige regelmaat te zien in het tv-programma De vloer op van de Humanistische Omroep.

© 2023 Ronald van der Velden