SlaapkamersOpdracht in aflevering 3

De groep wordt in vijf slaapkamers opgesloten. Ze weten de locatie van elkaars sleutel, maar kunnen niet rechtstreeks onderling communiceren. Wie is de zwakste schakel in de keten van camera's en televisies?

Tags: Communicatie, Camera's, Bagage en Bevrijden

Er zijn vijf slaapkamers te verdelen en op basis van slaaptekort en snurkoverlast probeert de groep te bepalen, wie van de negen een eigen kamer krijgt. Uiteindelijk wordt dit Horace. Op de bedden ligt echter een opdracht te wachten.

Zorg ervoor dat je binnen een kwartier buiten je kamer bent. Je communiceert uitsluitend via het beeldscherm. Pen, papier en roepen zijn verboden. De opdracht is geslaagd als jullie allemaal binnen een kwartier buiten staan. Dan verdienen jullie 1000 euro voor de pot. Zorg vooral dat Horace weet te ontsnappen. Anders halveert hij alle bagage...

Zodra de kandidaten in de kamers zijn, vallen de deuren plotseling in het slot. Nu draait alles om het delen van informatie. Miryanna zit bij Karin, Pepijn bij Patrick, Soundos bij Anna, Jan bij Art en Horace mag alleen slapen. Hij heeft alle bagage in z’n kamer.

Horace ziet Jan en Art op zijn televisie en heeft een briefje waarop staat, dat hun sleutel onder het bed ligt. Maar al snel merkt hij, dat ze hem niet kunnen zien. De camera die op hem gericht is, zendt het beeld naar de televisie van Miryanna en Karin. Elke boodschap zal dus langs alle kandidaten moeten om bij de ontvanger terecht te komen.

Op dezelfde manier weten Miryanna en Karin, dat de sleutel van Horace in een zijvak van de tas van Art zit. Patrick en Pepijn lezen dat de sleutel van Miryanna en Karin in de douchekop zit. Soundos en Anna weten dat de sleutel van de twee heren onder de badkamerdeur ligt.

De kandidaten krijgen langzaam door hoe de puzzel in elkaar zit. Een deel van hen geeft het na tien minuten echter op en gaat zelf de kamer doorzoeken. Daarmee wordt de cyclus doorbroken en heeft de opdracht geen kans meer van slagen.

Het zijn Jan en Art die als eerste toch nog hun sleutel ontdekken, die onder een bed geplakt zit. Ze rennen naar buiten en daarmee doorbreken ook zij de cirkel. Horace wordt als eerste door Pieter Jan bevrijd en moet de helft van de bagage opgeven. Hij besluit het simpel te houden en de helft van de koffers achter te laten: Alle herenbagage behalve die van hemzelf...

Dan komt Pieter Jan met een aanbod. Er staan vier herenkoffers binnen en die mogen teruggekocht worden. Dat kost dan 500 euro per koffer. De meiden vinden gelijk dat de jongens dat moeten doen. Na veel gekibbel wordt besloten om er inderdaad 2000 euro tegenaan te gooien. En zo eindigt de opdracht in een flink verlies.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden