Dilemma'sOpdracht in aflevering 8

Elk van de vier kandidaten krijgt twee dilemma's voorgeschoteld die zich de afgelopen dagen hadden kunnen voordoen. Hierna komt de groep weer samen en moeten ze raden welke antwoorden gegeven zijn.

Tags: Elkaar kennen en Dilemma's

We zien de kandidaten omstebeurt in gesprek met Pieter Jan. Hij laat elk van hen twee lastige keuzes maken. Op het einde moeten de andere kandidaten steeds van elkaar raden, welke keuze de vierde gemaakt heeft.

Als eerste is Erik. Hij moet eerst beslissen wat hij zou hebben gedaan, als de anderen hem zo goed hadden vertrouwd dat hij bovenaan de trap van duizend tredes was gekomen. Hij kiest voor de jokers. Dan moet hij bepalen wie hij nooit had vertrouwd, wanneer hij in de plaats van Barbara had gestaan op het einde van aflevering drie. Daar kiest hij voor Sanne, omdat die te wispelturig en onberekenbaar is.

Dan is Frits aan de beurt. Eerst mag hij zeggen wie hij buitenspel zou zetten bij de spionnenopdracht. Hij besluit voor Erik te gaan, omdat hij die zelf niet hoeft te volgen. Dan volgt de vraag, wie Frits geen jokers zou geven in het spel in het landhuis in Holland Village. Sanne gunt hij de jokers niet, want hij is bang dat ze een concurrent van hem is.

De derde is Kim. Zij mag kiezen aan wie ze twee overgebleven jokers zou geven als niet Arjen maar zij was afgevallen; ze kiest voor Sanne omdat het haar heel erg gunt om verder te komen en omdat ze iets aan Sanne denkt te vinden. En op de vraag wat ze had gedaan als ze als laatste in het bos aan de ketting had gezeten, antwoordt ze zonder enige twijfel dat ze voor de vrijstelling zou kiezen.

Sanne mag als laatste. Eerst moet ze kiezen met wie zij uit eten zou zijn geweest, als de koffer met het diner bij het zebrapad aan haar was toegekend. Ze kiest voor Kim omdat ze dat gezellig vindt en omdat ze denkt dat die de mol is. Dan mag ze een theoretische teamgenoot kiezen voor de spionnenopdracht, om samen voor de vrijstelling te strijden. Ze kiest voor Erik, omdat ze hem daar na afloop makkelijk van zou kunnen afdwingen.

Op het einde van de aflevering zien we hoe deze opdracht afloopt. Elk goed ingeschat antwoord is 250 euro waard. Frits weet als enige dat Erik voor jokers zou kiezen bovenaan de trap en verdient daarmee het eerste geld. Over de tweede vraag zijn Frits en Sanne het eens: Erik zou Sanne niet vertrouwen.

Bij Frits gaat het wat minder goed. Men denkt dat die Sanne ook buitenspel zou zetten, maar Frits koos voor Erik. En bij het jokerspel denkt men dat hij Kim zou bedriegen, maar hier is het antwoord wel Sanne. Het eerste antwoord van Kim is wat beter voorspelbaar, maar bij de vraag over het bos schat men haar te bang in.

Ten slotte is Sanne aan de beurt: Bij het diner kiest ze uiteraard voor Kim en dat weet iedereen. Haar motivatie om in het spionnenspel voor Erik te kiezen zag echter niemand aankomen. Men heeft dus de helft van de vragen goed beantwoord zodat de pot terugkomt op 13900.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden