WebcamopdrachtOpdracht in aflevering 7

Drie kandidaten zijn te zien op een webcam en moeten een gedeelte van een webadres uitbeelden. De laatste twee zien de beelden op hun laptop en kunnen de groep weer bij elkaar brengen.

Tags: Communicatie en Camera's

Voor de derde opdracht wordt Erik ’s ochtends opgebeld. Pieter Jan zoekt drie eenlingen die goed zijn in nonverbale communicatie. De dames en Erik krijgen deze eer; Arjen en Frits gaan mee met Pieter Jan. Hij vertelt hen dat er drie webcams opgesteld staan in de stad. De beelden daarvan zien ze op hun laptop.

De drie anderen gaan elk naar zo’n webcam toe en proberen Arjen en Frits iets te vertellen. Er valt weer 2000 euro te verdienen, als de mannen de boodschap begrijpen en de opdracht met succes weten te beëindigen. De drie kandidaten blijken elk een stukje van een website-adres (URL) te hebben gekregen en moeten dit uitbeelden.

Alle drie vatten ze het plan op om letters op de grond te plakken. Natuurlijk lukt dat de een beter dan de ander. Vooral Sanne is veel tijd kwijt omdat ze haar papier laat wegwaaien. Kim probeert in een tweede poging om dozen op de grond te leggen.

Een kwartiertje later is Sanne echter ver gevorderd. Ze heeft “RTOTLI” bijna geheel in de vorm van witte papieren op de grond geplakt. De tekst “SSE.NL” is inmiddels ook binnen gekomen. De link is snel gelegd: “Van hier tot Lisse.nl”. Op die website vinden Arjen en Frits de eindlocatie van deze opdracht en de mobiele nummers van de anderen.

Intussen is Erik als enige nog druk bezig om samen met enkele Japanners stukken karton op de weg te leggen. Arjen en Frits proberen iedereen zo snel mogelijk te bereiken en vóór 14:00 naar de zuid-oost-uitgang van Shinjuku Station te krijgen. Erik neemt echter pas na zeven keer op. Hij komt zes minuten te laat, de dames nog wat meer. Weer geen geld dus voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden