TokyoSeizoen 10, aflevering 7

Vijf kandidaten gaan door naar Tokio. Van de vijf zag alleen Arjen zijn groene scherm. Hij lijkt zeker van z’n zaak, hij durft de confrontatie aan. De pot kreeg een klap: 4000 euro eruit, de kandidaten smeten met geld. En het onderlinge vertrouwen kreeg net zo’n dreun. Achterdocht viert hoogtij. Met nog maar drie afleveringen te gaan wil je nu als kandidaat geen enkel risico nemen.

Dag 11, Tokyo

Nadat de groep in vijf minuten 4000 euro heeft uitgegeven, rijdt men met een busje in vijf uur naar Tokyo. Het is een hele verandering, na de dorpjes en stadjes waar de kandidaten de afgelopen anderhalve week hebben rondgehangen.

Dag 12, Tokyo

De volgende ochtend stappen de kandidaten weer in het busje en op dat moment ontvangt Erik een SMS-bericht van Pieter Jan: “Ik zoek een kandidaat met een luisterend oor “. De groep besluit met meerderheid van stemmen dat Erik dit zal zijn. Hij speelt een belangrijke rol in een opdracht om 2000 euro, maar weet die dankzij z’n groepsgenoten niet met succes te volbrengen.

Dan volgt een tweede opdracht. Kim heeft dankzij haar keuze in de eerste opdracht een sleutelrol. Weer is er kans om 2000 euro te verdienen en weer gaat het ergens fout. En er staat nog meer op het spel. Maar ook dat gaat niet door. Die avond valt er genoeg te bespreken want twee kandidaten hebben samen een heerijk diner verdiend.

Dag 13, Tokyo

De dag begint met een telefoontje van Pieter Jan, om de taken voor de volgende opdracht te verdelen. Er wordt op vier locaties tegelijk gespeeld en uiteindelijk ontmoeten de kandidaten elkaar, maar zijn ze op tijd? Dan volgt de test en executie. Er zijn groene schermen voor Kim, Frits en Sanne.

© 2023 Ronald van der Velden