SpionageOpdracht in aflevering 7

Twee kandidaten proberen 2000 euro te verdienen door tijdig een route af te leggen en te ontdekken wie hun achtervolgers zijn. De achtervolgers kunnen echter een vrijstelling verdienen als ze ongezien én in de buurt blijven.

Tags: Vermomming, Vrijstelling, Verstoppen, Route, Zoeken en Stad

Natuurlijk was de koffer die Sanne bij de onderhandelingsopdracht verdiende, niet leeg. Ze maakt kans op een vrijstelling maar moet daar samen met een andere kandidaat voor strijden. Ze kiest voor Arjen. Ook mag ze iemand uitsluiten van de komende opdracht en dat wordt wederom Frits.

Als de groep compleet is, worden Erik en Sanne als eerste weggestuurd. Frits krijgt vervolgens te horen dat hij niet mee mag doen en dan neemt Pieter Jan Kim en Arjen mee naar een markt. Daar mogen ze zich vermommen met een pet of hoed.

Sanne en Erik zullen een route volgen door een drukke wijk. Ze moeten binnen een half uur bij het eindpunt zijn én weten wie hun achtervolgers zijn. Als dat allebei lukt, dan verdienen ze 2000 euro voor de pot. Ze kennen de opdracht van Arjen en Kim echter niet: Die zijn de achtervolgers en als ze binnen één minuut na aankomst van Sanne en Erik óók bij het eindpunt zijn, verdienen ze een vrijstelling.

Natuurlijk raken Arjen en Kim het andere duo onderweg halverwege kwijt. Als een gek gaan ze rondrennen om ze terug te vinden en wonder boven wonder lukt ze dat. Maar anderhalve minuut voor tijd raken ze hen alsnog kwijt.

Erik en Sanne komen net op tijd bij het eindpunt, waar Pieter Jan hen opwacht. De eerste helft van hun opdracht is dus geslaagd, maar weten ze ook wie hun achtervolgers waren? Ze zetten in op Frits en Kim. Pieter Jan belt de achtervolgers om hen nog één minuut de tijd te geven. Arjen en Kim kunnen hen echter niet tijdig vinden. Geen vrijstelling dus en ook geen geld.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden