Tempel met 1000 tredenOpdracht in aflevering 6

Op de lange steile trap bij Yamadera moet de groep besluiten wie er te vertrouwen is en wie niet. Degene die het verste komt, neemt vervolgens een beslissing voor de hele groep. Zal hun vertrouwen terecht blijken, of zijn de jokers te aanlokkelijk?

Tags: Vertrouwen en Dilemma's

De groep komt bij een Boeddhistisch tempelcomplex. Eén van hen zal daar alle treden bestijgen, de top bereiken en daar een beslissing nemen. Daarom moeten ze onderweg degene die ze het minste vertrouwen als eerste achterlaten.

De eerste achterblijver krijgt de keuze tussen 500 euro en één joker. De tweede kan kiezen voor twee jokers en zo door, tot aan de bovenste persoon die kiest tussen 500 euro en vijf jokers. Elke kandidaat komt dit pas te weten, wanneer hij achterblijft en de keuze moet maken.

Sanne roept al gelijk dat ze niemand vertrouwt. Frits wordt door helemaal niemand vertrouwt dus die mag als eerste op de trap blijven staan. Arjen en Kim zijn het er wel mee eens, dat Sanne mag overblijven. Frits vindt twee enveloppes en kiest voor het geld.

Erik is de tweede achterblijver. Dan besluit het overgebleven drietal, dat Kim eerst zal afvallen en Sanne de top inderdaad mag bereiken. Arjen probeert Sanne op het laatste moment nog te overtuigen om voor het geld te kiezen, maar ze lacht en loopt door.

Bovenaan moet Sanne haar keuze maken bij Pieter Jan, maar hij legt haar de consequenties uit. Als Sanne voor geld kiest, gaat al het geld dat ze op de terugweg naar beneden tegenkomen, in de pot, totdat ze iemand tegenkomen die voor jokers koos. Als zij voor een joker kiest, wordt er sowieso geen geld verdiend. Wie voor jokers kiezen, mogen die altijd houden.

Sanne kiest voor de jokers om onvoorspelbaar te blijven. Ze lopen samen de trap af. Arjen blijkt ook voor jokers gekozen te hebben en krijgt die van Pieter Jan. Kim koos wel voor geld, maar dat komt dus niet in de pot. Erik koos ook voor geld, net als Frits. Er is dus geen geld verdiend en er zijn negen jokers in het spel.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden