Tempeltrap en tentoonstellingSeizoen 10, aflevering 6

Hind vertrok zingend. Haar schitterende karaoke-optreden was ook haar zwanenzang. Halverwege de tiende serie van Wie is de Mol blijft er een harde kern kandidaten over: Frits, Erik, Sanne, Tim en Arjen. Ze kunnen sjouwen, ze kunnen zingen, ze zijn slim en vooral ambitieus. De strijd tot aan de finale wordt een harde met 13000 euro in de pot.

Dag 10, Yamadera en Yamagata

De groep praat tijdens het ontbijt na over het vertrek van Hind. Dan vertrekken ze in een bus van Yamagata naar Yamadera, waar de eerste opdracht zich zal afspelen. Wie vertrouwt de groep het meeste en maakt de betreffende persoon daar misbruik van of niet?! Terug in Yamagata volgt een uitgelezen kans om de identiteit van de mol te achterhalen, maar daarvoor moeten de kandidaten wel de achterliggende bedoeling van de opdracht snappen.

Dag 11, Mogamigawa River

De elfde dag wordt een lichamelijk zware, want er zal flink tegen de stroom in geroeid moeten worden. De groep wordt in drieën gesplitst en vlak voor de test wil iedereen nog graag z’n mol in de gaten houden. Om nog wat meer zekerheid te krijgen, wil Arjen een joker verkopen aan Frits in ruil voor informatie. De deal wordt gemaakt en de naam van Kim wordt genoemd.

Dan volgt de test en de uitslag. Pieter Jan doet echter een aanbod: Elke kandidaat die 1000 euro uit de pot inlevert, hoeft z’n scherm niet te zien en gaat mee naar Tokio. Alleen Arjen blijkt zeker genoeg van z’n zaak en krijgt gelukkig een groen scherm te zien. Er valt dus niemand af.

© 2023 Ronald van der Velden