RivierOpdracht in aflevering 6

In een wilde rivier moeten de kandidaten in twee kano's containertjes onderscheppen en er een muntje in doen. De vijfde persoon is keeper en vangt de containers op. Elke container met een muntje erin die daar wordt opgepikt, is geld waard voor de pot.

Tags: Survival, Varen, Boot en Water

Twee duo’s in twee kano’s moeten proberen om waardevolle kistjes uit het water te vissen in het wilde deel van een rivier. De kandidaat die zal overblijven, komt in het rustige deel van de rivier. Dat wordt Frits, terwijl Arjen met Kim gaat en Erik met Sanne.

Voordat de containers de rode finishvlaggen passeren, moeten de duo’s ze al uit het water gehaald hebben. De teams moeten een muntje doen in de container, zodat achteraf duidelijk is welke container ze in handen gehad hebben. Elke container heeft een waarde. Als een container twee muntjes bevat en door Frits uit het water wordt gevist, gaat dat bedrag in de pot.

Sanne en Erik hebben het er erg moeilijk mee om netjes op hun plaats te blijven door tegen de stroom in te peddelen. De eerste container moeten ze dus aan zich voorbij laten gaan. Kim en Arjen krijgen containers te pakken van 500 en 250 euro. Erik en Sanne vinden ook 250 euro.

Wanneer Arjen weer een container in handen heeft, gaat het mis en valt er een muntje in het water. Wiens schuld het is, wordt hier niet duidelijk. Intussen is Frits hard bezig om achter de finishlijn de containers op te vissen. De andere teams mogen niet voorbij die lijn komen, want dan liggen ze uit het spel.

Als de muntjes op zijn, komen de teams naar Frits toe om hem aanwijzingen te geven. Ook hij maakt echter een blunder en valt overboord wanneer hij een container probeert te pakken. Hij moet een container van 250 euro laten gaan maar pakt wel 500 euro.

Uiteindelijk hebben beide teams vier containers gevuld. Er zijn zes volle containers door Frits uit het water gehaald (er is er dus nóg een verloren gegaan) met een totale waarde van 2500 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden