FotogallerijOpdracht in aflevering 6

In een fotogalerij hangen 13 tweetallen foto's. Elke kandidaat moet proberen de logica te doorgronden en het juiste pad langs de foto's te volgen. Wie dat lukt, zal op het einde bij de telescoop komen waarin de mol te zien is.

Tags: Foto's

Elke kandidaat gaat zelfstandig een foto-expositie bezichtigen, waarin 13 tweetallen foto’s te bewonderen zijn... van de afgelopen opdrachten. Ze beginnen bij het eerste tweetal en moeten een keuze maken tussen deze foto’s. Bij elke foto hangt een enveloppe met een kaartje dat hen doorverwijst naar een volgende foto.

De laatste foto’s verwijzen naar één van vijf telescopen, die op de buiten wachtende kandidaten gericht zijn. Wie de logica van de foto’s doorgrondt, zal door de telescoop de mol zien. Frits mag als eerste en probeert foto’s te kiezen waar Kim op staat. Helaas loopt hij vast na foto 7 en komt bij telescoop T3 waar Erik te zien is.

Arjen is als tweede en probeert iets soortgelijks: Hij zoekt de foto’s waarop Erik voorkomt maar ook dat plan gaat de mist in wanneer hij bij foto 9 aankomt. Hij eindigt bij T4 en ziet Sanne zitten. Kim vindt het allemaal erg lastig en zegt Arjen in het vizier gehouden te hebben. Uiteindelijk komt ze bij T1 waar toevallig (?) Arjen te zien is.

Erik geeft aan geen duidelijk plan te hebben. Hij overweegt de vele mogelijke bedoelingen achter deze opdracht en komt uiteindelijk via T3 bij Frits terecht. Ook Sannes strategie wordt niet duidelijk en zij komt uit bij dezelfde telescoop, waar Frits nog steeds mee te zien is.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden