Japanse tekensOpdracht in aflevering 5

De groep wandelt een berg op en komt onderweg tien bordjes met Japanse tekens tegen. Bovenop de berg moeten ze de juiste tekens uit een grote verzameling uitkiezen. Achterop staan dan de cijfers die ze nodig hebben om de kist met geld te openen.

Tags: Route en Leren

De groep komt bij Zao Crator en Pieter Jan wijst slechts, dat ze linksaf moeten wandelen. Langs had pad staat een aantal houten pijlen met Japanse tekens erop. Arjen komt met het idee om deze tekens te onthouden,want wellicht horen ze bij de opdracht. Sanne is vooral erg creatief in het vinden van ezelsbruggetjes.

Na tien bordjes komt de groep bovenaan de berg en daar staat een kist met vier sloten. Ook ligt er een grote mand vol tekens met Japanse tekens. Er licht een toelichting bij: “De tijd ging in toen jullie bij Pieter Jan stonden. Jullie hebben drie kwartier en één poging om dit slot open te maken.

Achterop de Japanse tekens staan getallen. Als ze echter de tien bordjes omdraaien, vinden ze dertien getallen en er zijn slechts vier sloten met drie cijfers. Sanne, Frits en Hind rennen terug om enkele bordjes te controleren. Dan twijfelen ze nog, of de cijfers toevallig achterstevoren of ondersteboven moeten. Maar ze denken van niet en de kist gaat probleemloos open: 1500 euro voor de pot, die op 11300 komt!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden