Vastgebonden in het bosOpdracht in aflevering 4

De groep wordt 's avonds aan één ketting vastgebonden rond een aantal bomen in het bos. Elk kwartier kan één persoon zichzelf bevrijden (en daarmee de opbrengst verdubbelen) of een vrijstelling pakken (dan stopt de opdracht en slaapt de rest in het bos)...

Tags: Vertrouwen, 's Nachts, Vrijstelling, Bevrijden en Dilemma's

Midden in het bos worden de kandidaten na zonsondergang vastgeketend aan een ketting. De ketting loopt in een cirkel om een aantal bomen heen en is precies zo lang, dat niet meer dan één kandidaat tegelijk het midden van de cirkel kan bereiken. Daar staat een tafeltje waar elk kwartier het deksel van een kooitje wordt opgetild.

De kandidaat die er dan staat heeft de keuze: De sleutel pakken, zichzelf bevrijden en daarmee het te verdienen bedrag verdubbelen, of de vrijstelling. Maar als de vrijstelling gepakt wordt, zal er niemand meer bevrijd worden, loopt het bedrag niet verder op en wordt het een lange, koude nacht. De opdracht begint met 25 euro en als iedereen zichzelf losmaakt, is er 3200 euro verdiend.

Eerst neemt Pieter Jan de kandidaten mee naar een barbecue. Het kan een hele gezellige, smakelijke avond worden, maar eerst moet de opdracht gespeeld worden. Dan stuurt hij de kandidaten het bos in, naar de opdracht.

Eerst overleggen de kandidaten, wat ze zelf willen. Iedereen zegt natuurlijk voor het geld en de maaltijd te gaan. Dan mag Sanne eerst, omdat ze zo’n mooie brancard gemaakt heeft. Arjen gaat als tweede omdat er zo lang gediscussieerd wordt. Dan volgt er nog een langere discussie: Men vindt Frits verdacht en wil hem dus eerst laten gaan, maar Frits wil Kim zien. Het idee is, dat de mol alleen als laatste durft toe te slaan.

Als derde gaat Barbara en daarna is Erik aan de beurt. Vervolgens schijnen Hind en Frits besloten te hebben, dat Kim als vijfde moet gaan. En dan zou Hind gaan, maar Frits brengt haar aan het twijfelen: “Zullen we ze niet lekker even in verwarring brengen?” En dan zien we Hind aankomen bij Pieter Jan en staat Frits nog in het bos.

En Frits... die kiest voor de vrijstelling en een lange, koude nacht in het bos. Dat kost de groep 1600 euro, zodat de opdracht nog slechts 1600 euro oplevert. De teller komt daarmee op 8300 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden