Examens en zakkenSeizoen 10, aflevering 4

De kandidaten konden hun ogen nauwelijks geloven, maar ze waren er echt: Karel en Angela in Japan. Tijdens de copieuze lunch werd er uitgebreid geproost op de mol, die maar met moeite een glimlach kon onderdrukken. Manuel miste wegens ziekte teveel opdrachten en moest helaas naar huis. Barbara ontsnapte aan het noodlot; zij mocht blijven. Nog één opdracht in Nagasaki en dan trekt de karavaan naar het noorden voor een nachtelijk avontuur.

Dag 5, Nagasaki

Aan tafel in de haven van Nagasaki, waarschuwt Frits de groep dat ze te veel focussen op het verdacht maken van medekandidaten, dan op het verdienen van geld. Daardoor hoeft de mol vrij weinig te doen. Als de groep echter flink geld zou verdienen voor de pot, zal de mol zichzelf moeten laten zien. Dan wordt Erik gebeld op de telefoon die hij in de vorige aflevering in z’n enveloppe vond. Ze beginnen aan de volgende opdracht en vervolgens reist de groep per vliegtuig naar Sendai.

Dag 6, Sendai

Die nacht hebben de kandidaten in prachtige blokhutjes geslapen in Sendai. Ze ontbijten uitgebreid en intussen vertellen Erik en Frits aan de camera, hoe goed ze elkaar wel niet vertrouwen maar hoe oneerlijk ze eigenlijk zelf spelen. Dan gaan ze naar Tarumizu voor de volgende opdracht.

Na een flink stuk lopen waarmee een klein bedragje verdiend wordt, brengt de bus hen naar een open veld in het bos. Daar zullen ze gaan kamperen die nacht. Eerst zal er echter nóg een opdracht volgen.

Dag 7, Matsushima Bay

Terwijl Frits in het bos ligt, verzint de rest een manier om hem terug te pakken: Ze halen zijn bagage uit de bus en zullen die alleen teruggeven in ruil voor de vrijstelling. De volgende ochtend wordt Frits echter losgemaakt en haalt hij Kims bagage uit de bus. Die wordt echter binnen twee minuten teruggevonden door Arjen.

Dan worden de tenten opgebroken en gaat de groep op pad naar de test. Frits hoeft deze niet in te vullen want hij heeft een vrijstelling. Bij de executie begint Pieter Jan met Barbara en direct krijgt zij een rood scherm. Had ze nu maar zelf de vrijstelling gepakt...

© 2023 Ronald van der Velden