Persoonlijke voorwerpenOpdracht in aflevering 1

Acht kandidaten kopen ieder een eigen voorwerp dat op henzelf moet slaan. Dan moeten ze in duo's de juiste foto's bij de juiste voorwerpen zetten. Ten slotte mogen Manuel en Loretta een veto uitspreken over twee foto's.

Tags: Elkaar kennen

Manuel en Loretta krijgen van de groep een vetorecht. De anderen krijgen 2000 yen om iets te kopen wat bij hen persoonlijk past. Deze voorwerpen moeten uiteindelijk aan de goede persoon gekoppeld worden en elke combinatie kan 250 euro opleveren. De veto-kandidaten mogen de anderen in duo’s indelen. Hind gaat met Arjen, Barbara met Sanne, Frits met Tim en Erik met Kim.

De duo’s lopen langs de acht voorwerpen, die langs de gracht zijn opgesteld. Ze hebben foto’s meegekregen van elk van de kandidaten en moeten deze achterlaten bij het juiste voorwerp. Als de foto die er staat al goed is, dan laten ze die staan en anders mogen ze die in een kistje gooien en een foto uit hun eigen voorraad neerzetten. Er beginnen steeds twee duo’s tegelijk, elk aan een eigen kant van de gracht. In het midden kruisen ze elkaar en steken ze de gracht over.

De voorwerpen: Sanne een puzzel met poezen, Barbara een bal voor honden, Arjen een mangastrip, Hind fruit, Frits een stropdas, Tim een televisieblad met een boyband op de voorkant, Erik vlinders en Kim thee. Erik lijkt wel te willen mollen en legt Barbara neer bij het jongensblad. Kim liegt over haar eigen aankoop en legt Hind neer bij haar thee en haar eigen foto bij de bal.

Uiteindelijk heeft iedereen de acht voorwerpen beoordeeld. Dan worden de kandidaten en de voorwerpen met foto’s verzameld en mogen Manuel en Loretta hun veto uitspreken: Ze mogen twee foto’s veranderen. We zien dat Hind bij zowel de thee als het fruit ligt en Kim bij de bal (Barbara’s foto ligt nergens). Ze verbeteren deze fouten en daarmee verdienen ze 2000 euro: Alle combinaties zijn goed!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden