Seinen en duo'sSeizoen 10, aflevering 1

De tien kandidaten van het tiende seizoen reizen samen via Tokyo naar Nagasaki. Op hun eerste dag voeren ze een heftige sein-opdracht uit met een boot, brug en helikopter. 's Avonds moeten ze een puzzel oplossen met acht persoonlijke voorwerpen. En dan volgt de allereerste test in Japan.

Schiphol

Op Schiphol ontmoeten de kandidaten elkaar. Vlakbij de ingang komt George, de mol uit seizoen drie, hen tegemoet bij de draaideur en geeft Sanne een briefje. Daarop staat het reisschema en daarin zien ze dat ze naar Japan zullen vliegen. Al in het vliegveld worden gelijk volle pagina’s geschreven in de molboekjes. Tim heeft zelfs een serie vragen voorgedrukt in z’n boekje. Manuel zit naast hem en schrijft braaf mee.

Nagasaki

Via Tokyo vliegt de groep naar Nagasaki. Een Japanse man wacht hen op met een bordje “Niets is wat het lijkt”. Tim probeert Japans met hem te bespreken maar de man lijkt hem niet te begrijpen. Met een bus worden ze naar een hotel gebracht.

Dag 1, Nagasaki

In Nagasaki moet eerst iedereen z’n persoonlijke spullen inleveren en een molboekje pakken. Dan benadrukt Pieter Jan nog eens, dat al in de eerste aflevering sowieso iemand naar huis zal gaan. En hij raadt de kandidaten aan, om te zorgen dat ze twee dagen later iemand moeten hebben die ze kunnen vertrouwen en die de verleiding zal weerstaan om hen te verraden. En de mol zal zich bekend maken in aflevering drie.

Na de eerste opdracht komt Sanne stiekem naar Tim toe om een deal met hem te sluiten. Ze denkt hem wel te kunnen vertrouwen en dus wisselen ze informatie uit: Volgens Tim was Barbara raar aan het doen met windrichtingen en Sanne denkt dat Hind verkeerd de naam “Tim” verstond op de boot. Dan volgt de tweede opdracht en daarin lijken sommige kandidaten al te beginnen met een missie om zichzelf verdacht te maken. Na afloop sluit Barbara een deal met Arjen. Hind heeft nog geen vriendje gekozen.

Dag 2, Nagasaki

In de haven van Nagasaki volgt de test. De kandidaten hebben slechts twee dagen de tijd gehad om zich voor te bereiden op de twintig vragen. Toch hebben ze allemaal al een idee wie de mol zou kunnen zijn, al lopen de meningen nogal uiteen. We zien een groen scherm voor Arjen, Kim en Tim... en een rood scherm voor Loretta!

© 2023 Ronald van der Velden