Wie is de eerste mol?!Seizoen 1, aflevering 9

In de laatste aflevering vindt de reünie in Amsterdam plaats, met alle afvallers, de winnaar, de verliezend finalist en natuurlijk met de mol: Deborah.

Tijdens deze aflevering wordt met alle kandidaten teruggeblikt op het eerste seizoen van WIDM. Ook zien de afvallers dan voor het eerst, wie de mol is. Robin werd verliezend finalist maar behalve Petra heeft niemand heeft ooit op Deborah gestemd. Hij heeft de mazzel gehad, dat hij altijd net zo slecht en nét iets sneller was dan de anderen. Er is maar liefst 44 keer gestemd, waarvan 21 keer op Wilmie. Zij was de meest verdachte kandidaat uit de hele serie, in tegenstelling tot Deborah.

De kijker had ook kunnen weten, dat Deborah de mol was. In de eerste aflevering viel Sandy af en die stemde op Wilmie, dus zij vielen af als mol. In de tweede aflevering stemde Willy op John en viel af. In de derde aflevering stemde John op Robin en ging naar huis. Warner stemde in de vierde aflevering op Arnoud en moest toen opstappen, dus vielen ook zij twee af. In de vijfde aflevering stemde Foke op Wilmie dus vielen ook zij af. Toen bleven alleen nog Petra en Deborah over als mol.

Van de 23 opdrachten zijn er 10 mislukt, waarvan 7 door de mol. Bij het duiken kwam Deborah omhoog met het woord "op", wat haar een lastig woord leek om een zin te vormen. Bij de quizvragen deed ze alsof ze niet wist, dat Nederlanders en Australiërs elkaar aftroeven bij hockey. Bij het raften liet ze zich onnodig uit de boot vallen. Op het onbewoonde eiland heeft ze "s avonds na de biecht de hengel en haken kwijtgemaakt. Bij het proeven van Australische gerechten noemde ze willekeurige smaken die niet eens in de buurt kwamen. In het doolhof liep ze zo langzaam mogelijk zonder op te vallen.

Bij het walvisjagen maakte ze foto"s met alleen maar zee erop. Bij het opgejaagd worden over het eiland, rende ze recht op de jager af en liet zich vallen. Tenslotte gooide ze bij de tattoo-opdracht net zo lang, tot ze zes gooide. Bij het liften lag ze zo vaak mogelijk op haar rug in het gras te niksen. Bij het surfen liet ze zich lekker vaak vallen, hoe goed het vaak ook ging. Tijdens de triathlon zorgde ze er tijdens het kanoën voor, dat de boot omsloeg toen er een golf aankwam. Bij de vragen in het Olympisch Stadion kon ze zelf antwoorden uitkiezen, die niet klopten met wat ze eigenlijk dacht. Op het eind van de aflevering krijgt Petra een cheque met het gewonnen bedrag: F82500.

© 2023 Ronald van der Velden