Dilemma's met ballonnenOpdracht in aflevering 9

De kandidaten maken ieder een eigen, laatste wandeling door de woestijn. Onderweg krijgen ze driemaal een dilemma: Kiezen ze voor geld, of voor extra informatie over de test? Door middel van ballonnen kunnen ze elkaars keuzes in de gaten houden.

Tags: Route, Dilemma's en Geld

In de woestijn vindt de laatste opdracht plaats. Iedere kandidaat krijgt een eigen wandelroute mee en komt dus niemand tegen. Tijdens die wandeling komen ze voor drie dilemma’s te staan. Bij zo’n dilemma hangen rode en gekleurde ballonnen: Aan de rode hangt geld, aan de gekleurde een molenveloppe met een vraag die terug zal komen in de test (zonder antwoord).

Anniek besluit bij het eerste dilemma een vraag te nemen en dus laat ze de gekleurde ballonnen opstijgen. Haar medekandidaten kunnen dus aan de vliegende ballonnen zien, wat ze gekozen heeft. Vivienne neemt hetzelfde besluit en krijgt als vraag: “Wat stond er op het dak van de auto van de mol bij de opdracht op het autokerkhof?” Ook Jon gaat voor een vraag.

Vivienne gaat eenmaal voor geld, want ze denkt óf helemaal goed, óf helemaal fout te zitten. Ze neemt dus 300 euro mee voor de pot. Ook Anniek pakt eenmaal 300 euro. Het blijkt zo te zijn dat geld dat door de mol is gepakt, niet mee telt voor de pot. Jon pakt een tweede vraag: Wat was het kamernummer van de mol in het eerste hotel in Noord-Ierland?

Uiteindelijk bereiken alle kandidaten Pieter Jan, die op een rots in de woestijn staat. Vivienne vertelt hem dat ze twee vragen gekozen heeft en één keer geld. Jon kiest drie vragen, de derde vraag luidt: Wat was de kleur van de vlaggen die de mol moest raken bij de doodskus-opdracht? Hij heeft dus voor drie vragen gekozen. Anniek heeft tweemaal voor geld gekozen en heeft dus 800 euro in haar zak. De opdracht zal uiteindelijk 1100 euro opleveren.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden