FeestjeOpdracht in aflevering 7

Op een luxe lunch zorgen de kandidaten voor de bediening. Ze krijgen echter een opdracht mee: Zorg dat je je gasten zo goed mogelijk leert kennen. Wanneer de lunch voorbij is, wordt hun kennis getest en doet Pieter Jan een uitdagend aanbod.

De groep had zin in een feestje, dus heeft Pieter Jan een feestje geregeld. De kandidaten zijn echter niet de gasten, maar de gastvrouw en de bediening. Anniek reageert als eerste op de vraag wie de leiding wil nemen, omdat zij de meeste horeca ervaring heeft. Er komen maar liefst 25 gasten die in de watten gelegd willen worden tijdens een lunch. Ze krijgen echter een opdracht mee: Zorg dat je je gasten véél beter leert kennen.

Bij binnenkomst geeft Anniek de gasten dus direct een kaartje met hun naam erop en het land waar ze vandaan komen. Tijdens het bedienen proberen de anderen zoveel mogelijk te weten te komen over de gasten. Jon knoopt met iedereen een praatje aan, maar Vivienne probeert vooral zo goed mogelijk te bedienen. Rick en Jon doen echter wel erg rustig aan en de mannen slaan zelfs een hoop shots achterover.

Wanneer de lunch voorbij is, vraagt Pieter Jan de gasten in een rij te gaan staan en hun naambordjes te verwijderen. Dan moeten ze op alfabetische volgorde van namen gezet worden. De langste reeks goedgeplaatste personen levert 50 euro per persoon op. Ze krijgen drie minuten de tijd.

Vivienne heeft gelukkig een lijstje bijgehouden en alle gegevens van mensen opgeschreven. De spelling is echter niet altijd goed gegaan. Uiteindelijk staan er 17 mensen goed dus dat levert 850 euro op. Maar dan komt Pieter Jan met een aanbieding. Het bedrag kan verdubbeld worden, als ze de mensen bij elkaar zetten die bij elkaar horen. Als het fout gaat, zal dat bedrag (1700 euro) zelfs van de pot af gaan.

Anniek, Dennis en Rick zien het niet zitten maar Vivienne wel. Jon zou het niet in z’n eentje durven maar wil wel met Vivienne meedoen. Vivienne zegt echt 100% zeker te weten dat ze het kan. Dennis geeft haar een knipoog en bedoelt naar eigen zeggen: “Verpest het maar”.

Maar Vivienne kan het niet laten om het foutloos te regelen en zelfs met Pieter Jan alle koppels langs te lopen en een toelichting te geven. Daardoor staat Vivienne helaas niet meer op het verdachtenlijstje van Rick en daar had Dennis eigenlijk op gehoopt. Maar er is wel 1700 euro verdiend waarmee de pot op 20300 eindigt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden