WaterpijpenOpdracht in aflevering 5

In Amman moeten de kandidaten boodschappen doen in het Arabisch: Pieter Jan heeft zeven fruitsmaken nodig. Daarna moeten ze het juiste fruit koppelen aan de juiste waterpijpen.

Tags: Locals

De kandidaten moeten boodschappen doen op de markt van Amman. Voor tien dinar, en in een half uur. Pieter Jan noemt z’n boodschappenlijstje van zeven producten op in het Arabisch. Sebastiaan en Froukje vinden op een gegeven moment iemand die Engels en Arabisch spreekt en alles kan vertalen.

Dan gaat de groep met Pieter Jan mee naar een zaal, waar tien waterpijpen klaar staan. Elke waterpijp heeft z’n eigen smaak. De juiste vrucht moet bij de juiste waterpijp gelegd worden. Elke combinatie levert 250 euro op. Sebastiaan is de enige roker in de groep dus dat is even wennen.

Dan komt Pieter Jan weer langs om het spel af te ronden. De meloenen en sinaasappels zijn al gelijk goed. Ook de bananen zijn goed. Mint en limoen zijn ook goed en dan wordt het spannend. De aardbeien zijn helaas verward met perzik en. De appel is goed. Er is dus 1500 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden