GanzenbordOpdracht in aflevering 5

De groep gaat in twee teams ganzenbord spelen. Onderweg valt veel geld te verdienen, door vragen goed te beantwoorden. Het team dat als eerste met z’n twee pionnen bij de finish is, verliest het verdiende geld maar wint een vrijstelling. Het geld van het verliezende team gaat in de pot.

De groep gaat in twee teams ganzenbord spelen. Onderweg valt veel geld te verdienen, door vragen goed te beantwoorden. Het team dat als eerste met z’n twee pionnen bij de finish is, verliest het verdiende geld maar wint een vrijstelling. Het geld van het verliezende team gaat in de pot. Elk team bestaat uit één strateeg en twee pionnen.

Dennis wordt de strateeg van zijn team, Vivienne en Rick. Sebastiaan wordt de strateeg van Jon en Anniek. Froukje begint het spel in de gevangenis. De strategen gooien omstebeurt met een dobbelsteen en verplaatsen dan één van hun pionnen het gegooide aantal stappen. De spelers mogen elkaar helpen bij het beantwoorden van vragen.

Het bord bestaat uit een aantal soorten vakjes: - Een molvraag of een vraag over een land of kandidaat - Een gevangenisvakje, waar je de vorige speler die in de gevangenis zat, moet afwisselen - Een geldbedrag, dat dan wordt toegevoegd aan het verdiende geld van het team - Gewone getallen, waar verder niets gebeurt - Vakjes die je terug- of doorsturen naar een ander vakje

Het team van Sebastiaan verliest en dus gaat er 1350 in de pot (vijf juiste vragen plus 100 euro opgepikt). De vrijstelling gaat naar het team van Dennis. Wie als eerste een zes gooit, mag de vrijstelling hebben maar ze moeten zonder dobbelen uitmaken, wie als eerste gooit. Dennis mag eerst en gooit direct een zes.

De vragen uit het spel: - Viviënne: Wat is het thema van Sebatiaans tatoeages? - Cirkels - Anniek: Hoe heten de grote scheepskranen in Belfast? David en Goliath (moet “Samson en Goliath” zijn) - Viviënne: Welke Nederlandse politicus is de held van Anniek? Wim Kok - Jon: Welk land ligt ten noordwesten van Jordanië? Irak - Jon: In welk jaar zonk de Titanic? 1912 - Viviënne: Wat zijn de voornamen van Jon?: Johannes Petrus Hendricus Elizabeth Colleta - Anniek: Wie had je als Mol bij de tweede test? Viviënne (fout, antwoord onbekend) - Viviënne: Hoe heet de koning van Jordanië? Mohammed (moet “Abdullah II” zijn) - Jon: Waar lag de supervrijstelling in het kantoor? Bovenaan de trap

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden