VeilingOpdracht in aflevering 4

In de haven worden slaapspullen geveild voor de aankomende nacht. Pieter Jan heeft drie aanbiedingen en de prijs zakt steeds naar beneden. Niemand weet echter wat de minimumprijs of de volgende aanbieding zal zijn.

Tags: Onderhandelen, Bagage en Geld

Pieter Jan heeft een aantal pakketjes in de aanbieding: Spullen die de kandidaten die avond wellicht nog heel goed kunnen gebruiken. Het eerste bevat 8 tenten, 8 luchtbedden, muggenspul en bier. De veiling start op 3000 euro. De groep weigert het pakket en de prijs begint te zakken. Bij 2000 euro wil Dennis happen, maar de groep is het er niet mee eens. Ook de laagste prijs van 1250 euro wordt verworpen.

Het tweede pakket bestaat uit 4 tenten en 8 slaapzakken en begint op 2500 euro. De prijs zakt tot 1100 euro en dan wordt het twijfelachtig: Vijf mensen willen wel, drie niet. Toch wordt het pakket geweigerd en dan volgt het laatste pakket: Drie tenten, een fles whiskey, twee zaklampen, drie slaapzakken, een gitaar en wc-papier.

De prijs begint op 2000 euro. Niemand weet zeker hoe lang Pieter Jan z’n prijs laat zakken. Een deel wil op 1500 euro accepteren, maar een deel wil verder zakken. Dennis windt zich zelfs zo op, dat hij buiten de groep gaat staan. Er is nu wel een meerderheid die geaccepteerd wordt. Terwijl het eerste pakket goedkoper en uitgebreider had kunnen zijn...

En dan volgt een verrassing. Pieter Jan heeft ook de bagage van Rick en Sebastiaan nog in de aanbieding voor 2000 euro. Sebastiaan wil wel, maar de rest blijft weigeren, ook wanneer de prijs zakt tot 1000 euro. Ook de tas van Vivienne en Dennis wordt direct geweigerd en dan houdt de veiling dus op. De pot staat op 11350 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden