TelefooncellenOpdracht in aflevering 3

Drie duo's moeten een centraal busstation bereiken. Daar staan drie kandidaten die contact met hen hebben via telefooncellen. De duo's krijgen vragen over de omgeving van hun telefooncel; hun antwoord bepaalt de volgende telefooncel op hun route.

Tags: Communicatie, Quizvragen, Route en Stad

Pieter Jan zoekt snel drie duo’s. Sebastiaan en Rick, Vivienne en Dennis en Anniek met Hans vormen deze stellen. De andere drie gaan mee met Pieter Jan en worden op een centrale plek in Belfast neergezet. Ze krijgen de telefoonnummers van de anderen. De duo’s staan verspreid door de stad, bij telefooncellen.

De drie “coördinatoren” krijgen kwartjes om de telefoon mee te betalen. Elk kwartje dat ze overhouden is 125 euro waard. En ze krijgen vragen, die ze aan de duo’s moeten stellen. Het antwoord is steeds in de omgeving van de telefooncel te vinden. Op basis van hun antwoord weet de coördinator wat het volgende adres is, waar ze heen moeten. Daarachter staat ook een geschatte looptijd.

Sebastiaan en Rick weten vrij snel het antwoord en krijgen hun volgende adres: Queen Street / Chapel Lane. Anniek en Hans staan echter buiten een telefooncel te wachten en horen de telefoon niet overgaan. Uiteindelijk heeft Paula met hen contact en Froukje met Vivienne en Dennis.

Op elke volgende locatie staat weer een telefoon of telefooncel. Zo moeten Rick en Sebastiaan een oude bar in, waar een telefoon rinkelt. Enkele plaatsen worden door meerdere teams bezocht. Na drie kwartier stopt de tijd en helaas zijn alleen Rick en Sebastiaan dan net binnengekomen. Er wordt dus geen geld voor de pot verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden