SymfonyOpdracht in aflevering 3

In een concertzaal staan zeven kolommen. Deze lichten gekleurd op, wanneer iemand een bepaald woord zegt in de microfoon op het podium. De kandidaten moeten de zeven woorden vinden, die samen de oplossing vormen van de opdracht.

Tags: Muziek en Raadsels

Pieter Jan heeft een hele eenvoudige opdracht in een concertzaal in Derry: Zorg dat je binnen twintig minuten terugbent met het geld. Meer aanwijzingen krijgen ze niet. In de zaal staan zeven kolommen met ieder een eigen kleur. Bij binnenkomst klinkt de Vijfde van Beethoven en op de tonen lichten de kolommen op. Op het podium staat een microfoon.

Jon wordt door Rick het podium opgestuurd. Ze beginnen met het opnoemen van de kleuren die ze gezien hebben op allerlei volgordes, maar dat haalt niets uit. Bij bepaalde woorden licht een bepaalde kleur op: Geld is het tweede woord. Dan roept iedereen woorden door elkaar. De eerste woorden blijken “Het geld is”. Wanneer ze alle voorzetsels zeggen, blijkt het zesde woord “bij”.

Dan roept Jon alle namen, maar dat blijkt niet te werken. Een aantal kandidaten helpt al niet meer mee, omdat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Jon begint een verhaal over die ochtend te vertellen en komt er dan achter dat het vijfde woord “maar” is. Het vierde woord is “hier” en dan hebben ze “Het geld is hier maar bij ...”.

Uiteindelijk komt Pieter Jan het podium op na twintig minuten en de voorstelling zit erop. Het geld blijkt bij Dennis in zijn tas te zitten, 2500 euro. En dat komt helaas niet in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden