AutokerkhofOpdracht in aflevering 3

Drie auto's met waarde x1, x2, x1/2 rijden rond over een autokerkhof en moeten glazen platen met geldbedragen erop kapot rijden. Drie kandidaten coördineren dit vanuit de hoogte. Maar er rijden ook twee jagers rond, die de kandidaten klemrijden...

De opdracht begint met een enveloppe: Vorm een groep van drie kandidaten die snel het overzicht hebben en drie kandidaten die de weg nooit kwijtraken. Er is nogal wat tijd nodig om te bepalen, hoe men gaat bepalen, wie er in welke groep zit. Uiteindelijk worden Rick, Dennis en Paula degenen met overzicht en degenen die de weg niet kwijtraken zijn Anniek, Froukje en Vivienne.

De groep gaat naar een autokerkhof. Degenen met overzicht staan op de uitkijk; degenen die de weg niet kwijtraken zijn de chauffeurs. De rest is bijrijder. Er zijn drie auto’s en op elk dak staat een waarde: 1/2, 1 en 2. Dat is de waarde waarmee het prijzengeld wordt vermenigvuldigd.

Er staan tien autowrakken verspreid met waarde 200 euro en één van 1000 euro. Die bedragen moeten stevig geraakt worden met de rijdende auto’s, zodat de bijbehorende autoruit stuk gaat. Er zijn ook twee jagers en wie wordt ingesloten door een jager, ligt uit het spel. Het spel eindigt als alle auto’s zijn ingesloten, of al het prijzengeld gewonnen is.

Vivienne heeft een auto die niet zo snel start. Anniek rijdt als een slak en krijgt amper de autoruitjes kapot. Zij vindt als eerste de auto van 1000 euro, maar wil die niet raken want haar waarde is een half. Uiteindelijk weet Vivienne met een enorme snelheid de 1000 euro te raken, waarna ze wordt ingesloten. Zij heeft de verdubbelaar dus heeft ze in totaal 2400 euro verdiend.

Froukje rijdt snel daarna haar auto klem, omdat er een autoband onder haar auto vast komt te zitten. Dan hangt alles dus van Anniek af. Zij heeft echter nogal moeizaam contact met Paula, die haar zou moeten sturen. Uiteindelijk komt zij, na enkele ruiten geramd te hebben, ook vast te zitten en is het spel afgelopen. De totale opbrengst is 3200 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden