Kleding kiezenOpdracht in aflevering 2

Dennis moet van zeven kandidaten samen honderd kledingstukken uitkiezen voor de rest van het seizoen. Daarna mogen Hans en Anniek hier spullen van weggooien, die elk 100 euro waard zijn.

Tags: Bagage

Allereerst wil Pieter Jan weten, welke twee kandidaten de lichtste bagage hebben. Hans en Anniek beweren dat zij erg lichte bagage hebben en daar is de rest het wel mee eens. Zij worden afgezonderd en de anderen gaan omstebeurt een opdracht uitvoeren. Dennis wil wel als eerste en de rest wordt weggestuurd.

De zes anderen worden gedumpt op verschillende plaatsen in de stad. Dennis gaat met Pieter Jan een dubbeldekker in, waar hem de opdracht wordt uitgelegd. De zeven kandidaten gaan het de rest van de reis doen met 100 stuks bagage. Dennis dient die spullen op te hangen aan een waslijn op de bus. Hij rekent al snel uit, dat er 14 stuks per persoon gekozen moeten worden.

Dan wordt Froukje opgepikt en Dennis legt haar de bedoeling uit. De rest staat nog in de stad, alle details uit hun omgeving braaf op te schrijven in hun molboekje. Vivienne en Rick komen daarna en zo wordt iedereen opgepikt. Als laatste worden Anniek en Hans opgepikt.

Dan zijn Anniek en Hans aan de beurt. Zij komen boven en krijgen van Pieter Jan 100 euro voor elk kledingstuk dat ze van de lijn halen en in beslag laten nemen. Daarvoor krijgen ze vijf minuten de tijd. Hun voornemen is om in ieder geval de pot op 0 te krijgen, dus 20 stuks te kiezen. Ze weten natuurlijk niet wat van wie is.

De rest staat op afstand te kijken en zich te verbijten. Uiteindelijk zijn er 23 stuks van de lijn afgehaald. Sebastiaan biedt zich heel rap aan om de pot te beheren. Intussen vragen Dennis en anderen zich af, waarom niet de hele waslijn is leeggehaald.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden