Geld zoekenOpdracht in aflevering 2

Twee groepen moeten elk een groot gebouw doorzoeken, waar geld en een vrijstelling verstopt liggen. De ene groep met z'n allen tegelijk, de andere omstebeurt. Maar wie vindt die vrijstellingen en wat hebben de groepen met elkaar te maken?

Nu zijn er vier mensen nodig voor een opdracht. Dennis, Sebastiaan, Froukje en Hans zijn de eersten. Ze worden meegenomen naar de leegstaande kantoren van de Titanic. Daar valt heel veel geld te halen en er ligt een vrijstelling verborgen. De opdracht is afgelopen zodra die gevonden is.

Met z’n vieren gaan ze het gebouw in en direct verspreiden ze zich. Want wie de vrijstelling zou vinden, moest zorgen dat hij dit in z’n eentje deed. Ieder kiest z’n eigen weg door het pand en ze verzamelen flink wat enveloppen met geld. Uiteindelijk is Sebastiaan degene die de vrijstelling vindt en daarmee eindigt deze ronde. Sebastiaan vertelt echter niet dat hij hem gevonden heeft. De ronde levert 1900 euro op.

Dan is het pauze en komt de hele groep weer bij elkaar. Niemand weet echter nog, wie de vrijstelling heeft en de sfeer wordt bedrukt. Dan moeten de andere vijf kandidaten meekomen. Zij gaan naar het gebouw waar de Titanic werd ontworpen en voeren daar dezelfde opdracht uit, met een tijdslimiet van 90 minuten.

Er mag maar één persoon tegelijk naar binnen en als de vrijstelling is gevonden, mag gewoon doorgespeeld worden. Via een portofoon heeft de persoon binnen contact met de rest die in de bus wacht. Jon gaat als eerste en vindt een flinke berg geld.

Vervolgens is Vivienne aan de beurt. Ze gebruikt de aanwijzingen van Jon en kan daardoor een paar kamers overslaan. Zij haalt 1800 euro op. De derde is Anniek en zij vindt helemaal geen geld, maar wel een vrijstelling (zien we pas later). Daarna gaat Rick naar binnen die nog wat geld ophaalt en Paula vindt helemaal niets meer.

De volgende ochtend komt Pieter Jan het geld ophalen. Hij wijst de kandidaten erop, dat het halve briefjes zijn. Het geld van de ene groep moet aan het geld van de andere groep geplakt worden en dan blijft er slechts 1350 euro over. De pot staat dus op 1650 euro. En er is een dilemma: Als beide vrijstellingen worden ingeleverd, dan gaan alle kandidaten door. Als één iemand hem inlevert, gaat die kandidaat plus iemand anders sowieso door...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden