FabriekOpdracht in aflevering 4

Op het terrein van de opdracht bevinden zich verfbommen die ze onschadelijk moeten maken. Bij elke bom ligt geld en soms ook topito’s. Wie door een bom wordt geraakt, is uitgeschakeld.

Op het terrein van de opdracht bevinden zich verfbommen die ze onschadelijk moeten maken. Bij elke bom ligt geld en soms ook topito’s. Wie door een bom wordt geraakt, is uitgeschakeld. Ze krijgen een uur de tijd, maar na drie kwartier zullen de meeste bommen ontploffen. Joris loopt met Dunya, Dennis met Patrick, Edo met Coen en Regina loopt alleen.

Regina komt als eerste een puzzel en een bom tegen. Ze komt bij een spinnenweb van laser-achtige rode draadjes. Dunya voert deze opdracht foutloos uit. Dennis en Patrick komen bij zeven schakelaars, waarvan er één de bom doet afgaan. Elke vraag moet beantwoord worden met een getal tussen 1 en 7 door de betreffende schakelaar over te halen. Eén fout en de bom ontploft. Ze beantwoorden alle vragen goed en verdienen drie topito’s plus geld.

Dennis komt vervolgens bij een raadsel: Wat voor dag is het vandaag als het een dag voor eergisteren een week na Prinsjesdag was? Coen komt bij een raadsel: -18 + 3 + 3^2 x 2 dat in een kastje verstopt zit waarvan Edo het deurtje omhoog moet trekken via een katrol. Dennis en Patrick durven de knop van hun raadsel niet in te drukken en laten hem liggen.

Joris en Dunya laten hun opdracht mislukken: Op het dak van een auto zit een speer en die moet door een ring, zonder deze te raken. De verfbom ontploft richting Dunya. Ook de rekensom mislukt, want men vergeet dat vermenigvuldigen vóór optellen gaat (het antwoord is 3 en niet -12). En Joris laat vervolgens de bom ontploffen bij het weekdagen-raadsel: Hij kiest voor zaterdag maar het had natuurlijk vrijdag moeten zijn.

Patrick en Dennis komen bij een weegschaal met geld en topito’s erop. Ze moeten ze verwisselen voor gewichtjes, zonder dat de boel uit evenwicht raakt. Het gaat bijna helemaal goed, maar op het laatste moment slaat de weegschaal door naar Dennis en ligt hij uit het spel. Regina komt bij drie draadjes: Rood, groen en zwart. Eén daarvan moet worden doorgeknipt. Ze kan nergens aanwijzingen vinden en gokt de zwarte draad, die goed blijkt te zijn. Dan zijn alleen Patrick en Regina nog over. Ze komen bij een kamer die op slot zit en waar een hele bos sleutels bij liggen. Ernaast staat een klok die aftelt. Vlak voordat de tijd om is en de bom ontploft, krijgen ze de deur open en rennen ze naar binnen om het geld te pakken. Daarmee is in totaal 2100 euro verdiend en komt de teller op 9125 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden