Paintball met buggy's

Twee kandidaten zijn straks op de vlucht. Zij zitten in een buggy en er wordt op hen geschoten. Als zij twintig minuten uit handen van hun achtervolgers blijven, winnen zij één vrijstelling. De andere vijf zijn de achtervolgers. Aan hen de taak de buggy van die twee uit te schakelen. Als hen dat lukt binnen twintig minuten, verdienen zij een vrijstelling

00:03:26 Opdracht: Paintball met buggy's
Twee kandidaten zijn straks op de vlucht. Zij zitten in een buggy en er wordt op hen geschoten. Als zij twintig minuten uit handen van hun achtervolgers blijven, winnen zij één vrijstelling. De andere vijf zijn de achtervolgers. Aan hen de taak de buggy van die twee uit te schakelen. Als hen dat lukt binnen twintig minuten, verdienen zij een vrijstelling. Karel laat de kandidaten zelf bepalen bij welke groep ze willen horen.

00:04:21 Opdracht: Paintball met buggy's
Dick en Menno besluiten om op de vlucht te gaan. Dan vertelt Karel dat er één complicatie is. Als zij binnen twintig minuten zijn uitgeschakeld, stopt het spel. Hopelijk hebben ze vóór die tijd de vijfduizend euro opgeraapt die langs de kant van de weg ligt. Verder mag één van de vijf waarnemer zijn vanuit de lucht.

00:05:09 Opdracht: Paintball met buggy's
Eva wil niet schieten dus mag de lucht in. Ze krijgt een zendertje waarmee ze kan communiceren met de overige vier jagers. Alex en Renate vormen een team, net als Nadja en Inge. Binnen tien minuten is vijfduizend euro gevonden: Renates team heeft vierduizend euro en Nadja heeft nog duizend gevonden. Tijd om op jacht te gaan.

00:10:22 Opdracht: Paintball met buggy's
De communicatie met Eva verloopt niet optimaal, want ze is amper te verstaan. Zelf mag ze verfbommen gooien vanuit de lucht, maar dat haalt ook niet veel uit. Maar na ruim elf minuten lukt het Renate om een tijd lang vlak achter de vluchtenden te rijden en schiet Alex raak.

00:13:36 Opdracht: Paintball met buggy's
Dick en Menno klagen dat hun autootje het langzaamst was, maar volgens Karel was het ook niet heel briljant om de twee zwaarste deelnemers in één buggy te zetten. Dan is het tijd om de vrijstelling toe te kennen. De groep krijgt precies één minuut de tijd om te bepalen wie hem zal krijgen.

00:14:20 Opdracht: Paintball met buggy's
Na even discussiëren wordt wijselijk besloten dat er geloot zal worden door Dick en Menno. Zij nemen rustig een getal in hun hoofd en dan begint de groep te roepen. Nadja roept drie en verdient daarmee de vrijstelling. Renate is boos en Menno en Dick praten stiekem na, wat er vanuit Nadja tegenover moet staan. Kortom, niet alles lijkt eerlijk te zijn gegaan.

Afbeeldingen