Wie is de zevende mol?Seizoen 7, aflevering 10

In Lisse zien we de reünie waarin de uitslag bekend wordt gemaakt. Wie wist in twee weken tijd in Thailand de mol te ontmaskeren en gaat er met duizenden euro's vandoor? En nog veel belangrijker: Wie was de mol!?

In Lisse praten de tien kandidaten na over hun avonturen in Thailand. Wie hebben zich verdacht gedragen en hoe verdedigen ze zichzelf? De afvallers zijn het er nog lang niet over eens... Renate, Paul, Inge en Eva zijn natuurlijk ook aanwezig bij de borrel. Eén voor één neemt Karel de afvallers mee naar een andere kamer om hen daar de ontknoping te laten zien.

Wanneer alle kandidaten de mol kennen, is ook de kijker aan de beurt. Karel sluit het seizoen af met een compliment aan de mol en dan zien we Inge haar armen in de lucht gooien… de mol van 2007! Karel toont alle molacties en de geheime aanwijzingen. En dan volgt de winnaar… het bedrag van 17300 gaat naar Paul.

Molacties

- Bij de bagage-opdracht heeft Inge express twee boekjes gekocht die niets wegen en ze levert ook hele dierbare schoenen in... van kurk. Maar liefst drie dingen, van in totaal amper 4 ons. - Bij de route door Chinatown lette Inge erop dat men haar niet achterliet, want zij wist precies wat er bij aankomst bij Alex zou gebeuren. Verder kweekte ze slechts goodwill want de rest van de groep ging als vanzelf al de fout in. - Bij de opdracht met Thaise letters wilde ze de letters van Karels naam omdraaien, zodat er “elkaar” kwam te staan. Het was gelukkig niet nodig, want de opdracht werd überhaupt niet gehaald.

- De emoties op de 83e verdieping van het kantoorgebouw waren niet gespeeld, Inge was echt bang. En daarom gokte ze al dat Alex het lef ook niet zou hebben. - In Ayutthaya was het lastig om te mollen, want Menno en Paul namen het heft nogal snel in handen. Inge had graag als laatste gewild want ze kende de kaart uit haar hoofd. Wel maakt ze een bewust andere fout: Renate liet al een eerste pad links liggen, kwam bij de tweede links een Thai tegen die haar uit het spel haalde terwijl recht voor haar een muurtje lag. Paul leek de eerste zijweg vergeten te zijn dus liep Inge deze voorbij, koos daarna voor rechtdoor en liep tegen de muur.

- In de nachttrein wist Inge al dat Paul molboekjes moest verzamelen. Maar plotseling kwam Paul naar Inge toe en hij was bereid om te vertellen op wie hij had gestemd toen hij een rood scherm kreeg. Als kandidaat kon ze die deal niet weigeren. - Bij het paintballen in buggy’s had Inge veel geld willen scoren vanuit het vliegtuig omdat dat geld daarna toch verspeeld zou worden in de veiling. Helaas ging Eva vliegen, maar toch werd gelukkig 5000 euro verdiend. - Bij de veiling wilde Inge Paul wel terughebben, maar als kandidaat zou ze nooit op hem bieden. Dus zette ze de bieding met één bod in gang en daarna liep alles vanzelf. De kandidaten

- Bij de opdracht met de olifanten wist Inge vooraf wat de volgorde van de blokken zou zijn. Al aan het begin ging Alex al uit van een andere volgorde van de onderste rij, dus was er weinig werk meer voor Inge. - Bij de mastermind-opdracht wist Inge de volgorde ook uit haar hoofd, maar Eva en Paul zetten al uit zichzelf in op de volgorde van vrijstellingen dus mislukte ook deze opdracht zonder al te veel moeite. - Bij de opdracht met de liften trok Inge express een bruine jurk aan, zodat ze nog wat beter herkenbaar was als mol. Ze heeft nog geprobeerd om Paul en Renate uit te leggen dat ook foute antwoorden ervoor konden zorgen dat men de mol te zien kreeg.

- Bij de opdracht met de foto’s vond Inge het tijd worden om wat geld te laten verdienen. Laten verdienen, dus ze liet zich snel fotograferen door Nadja en kon daarna rustig in de zon gaan zitten. - Bij de schatzoek-opdracht op de twee eilanden wist Inge waar het geld op eiland twee lag, want het lag in een bepaalde figuur verstopt. Dus zorgde ze dat ze op het tweede eiland terecht kwam, waar ze 600 euro verduisterde. - Bij het slapen op een onbewoond eiland kreeg Inge de vrijstelling in de schoot geworpen. Toen Nadja in haar tent sprong, had Inge niet zo’n trek in een girl fight om zeven uur ’s ochtends op een onbewoond eiland en aangezien niemand anders wat deed, liet ze Nadja haar gang gaan.

- Tijdens de rondleiding door Phuket verrichte Inge zoveel mogelijk consequente maar verschillende handelingen: Achteraan lopen, straatnamen noteren en zorgen dat Paul dit te zien kreeg. - Bij het bouwen en slopen wilde Inge graag verliezen in de eerste ronde met het Jenga-spel. Dus hield ze met tikken van haar voet de tijd bij, zodat ze op tijd kon zorgen dat ze de beurt kreeg en hield. - Bij de opdracht met hout en touw wilde Inge de zin andersom verdraaien, zodat men Karel de hand gaf. Voor de zekerheid zorgde ze dat het tweede woord (“elkaar”) niet uit de boom gehaald werd. Helaas kreeg Renate een visioen en daar kon Inge weinig aan veranderen. - Bij de opdracht in de kamer van de molproductie was Inge voorspeld over de voorspelling van Renate en Paul. Het was dus vrij eenvoudig om duizend euro te laten verdwijnen.

Aanwijzingen

- De koerier in aflevering 1 had een T-shirt met op de voorkant “Lomed” en achterop “Route 66”. Wie de voorkant omdraaide las “de mol” en wie 66 omdraaide kreeg 99, tweemaal de letter I dus Inge Ipenburg. - Op de beginfoto van elke aflevering maakte Inge een handgebaar. Deze gebaren kwamen uit de gebarentaal en samen vormden de negen letters de woorden “Inge de mol”. - In de liften gaf Karel elke kandidaat als thema mee: “Enig speurwerk opent deuren”. Enig is een anagram van Inge. En natuurlijk had Inge netjes haar mollenbruine jurkje aan. - Elke bekentenis van Inge tijdens het maken van een test, begon met “toen”. Dat is Thais voor “mol”.

© 2023 Ronald van der Velden