ZoutvlakteOpdracht in aflevering 9

Op een zoutvlakte liggen zoutblokken met geld en informatie. De groep krijgt een slee mee om binnen een uur terug te zijn met zoveel mogelijk van deze blokken. Het is echter vreselijk warm en ijl op de zoutvlakte...

Er is tot nu toe €23150 verdiend. De €250 die Roderick misschien had verdiend bij het diner door van plek te wisselen met de mol, is verloren gegaan omdat hij Peggy uitkoos en zij de serie inmiddels verlaten heeft. Er kan nu nog €4000 verdiend worden.

De kandidaten moeten zoveel mogelijk rood geverfde zoutblokken verzamelen op een slede. Ze krijgen één uur de tijd en als ze daar overheen gaan, is het geld verloren. Op de enorme vlakte is niet te overzien, hoe groot de afstanden zijn.

Bij het eerste blok ligt €100 en de boodschap dat bij het volgende blok €800 zal liggen. Het eerste blok wordt gelijk meegenomen op de slee. Het tweede blok kondigt aan dat het derde blok €200 bevat en belangrijke informatie over de mol. Op de vierde zal €250 liggen en de molinformatie zal op stapel zes liggen.

Bij stapel vier is ongeveer een kwartier verstreken, maar vooral de energie van de kandidaten begint langzamerhand al op te raken. De zon schijnt fel, door de hoogte is ademhalen lastig en de slee wordt steeds zwaarder door de zoutblokken. Bij het vijfde blok wordt besloten om te keren en terug te gaan.

Met nog 48 seconden op de teller bereiken de drie kandidaten Karel. Er is €1350 verdiend en een onomstotelijke aanwijzing over de mol. Die aanwijzing gaat naar degene, die als eerste een hand opsteekt om antwoord te geven op Karels vraag: “Welke van alle kandidaten had een afwijkend gekleurde bloem op het bord bij het diner bij de familie Gonzales-Dies?”

Fréderique antwoordt foutief dat het Peggy is. Milouska denkt dat zijzelf het is en ook dat is onjuist. Roderick antwoordt Richard en krijgt van Karel een enveloppe mee. Dan laat hij ze achter op de bodem van de zoutzee om een middagje wat voor zichzelf te doen en er te slapen. Roderick opent zijn enveloppe en spreekt de woorden: “Wat heeft die goed gespeeld”.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden