Dilemma'sOpdracht in aflevering 8

Elke kandidaat krijgt twee dilemma's voorgeschoteld. Na de andere opdrachten moeten steeds drie kandidaten gokken, wat de vierde zal hebben geantwoord bij zijn dilemma's. Elke goede voorspelling is 125 euro waard.

Roderick zit met Karel op een terras en Karel geeft hem een keuze: Je mag Nederland in en er nooit meer uit, of Nederland uit maar er nooit meer in. Roderick kiest voor dat tweede, want er is wat hem betreft nog zo veel te zien op de wereld. Dan moet hij kiezen aan wie van de afgevallen kandidaten hij zijn plaats zou schenken, waarbij hij zijn keuze op Toine laat vallen.

Later in de aflevering krijgt ook Fréderique twee dilemma’s. Ze mag al haar dromen uit laten komen, maar ze moet daarvoor haar herinneringen tot nu toe inleveren. Ze besluit dat niet te doen, want daarvoor zijn haar ervaringen haar te dierbaar. Haar plaats in het spel zou ze afstaan aan Richard.

Peggy kan de beste balletdanseres van Nederland worden met een vaste aanstelling bij het Nederlands ballet, maar moet daarvoor haar toneelvrienden opgeven. Ze kiest ervoor om die deal te weigeren. Haar plek in de groep geeft ze aan Chris.

Milouska mag Madonna interviewen en vijf vragen stellen, maar de vijf vragen zijn helemaal voorgekauwd door de platenmaatschappij. Als ze het niet doet, krijgt ze nooit meer een tweede kans. Ze besluit om wel op dat voorstel in te gaan. Haar plaats gunt ze aan Geert.

Dan moeten de kandidaten inschatten, wat de anderen geantwoord hebben. Elk dilemma waarvan het antwoord bij meerderheid goed wordt ingeschat, levert 125 euro op voor de pot, die nu nog op 22500 euro staat.

Milouska’s eerste dilemma wordt foutloos ingeschat, maar haar keus voor Richard ziet niemand aankomen. Rodericks keuzes leveren €250 op. Milouska’s keuzes worden niet goed ingeschat. Peggy’s antwoorden leveren nogmaals €250 op dus is €625 verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden