Gaucho'sOpdracht in aflevering 7

Op een groot veld kunnen de kandidaten zadeltassen met geld oprapen, die ze over de finishlijn moeten brengen. Gaucho's met lasso's zitten hen achterna en wie gevangen is, moet eerst door iemand bevrijd worden.

Het begint al goed: Karel heeft een beetje met de kandidaten te doen. Ze moeten het opnemen tegen drie gaucho’s, gewapend met lasso’s. Verspreid over het veld liggen zadeltassen met in totaal drieduizend euro. Als die worden opgeraapt en naar de overkant gebracht, dan mag het geld in de pot. [29:49] Een gevangen kandidaat zit vast totdat een medekandidaat ‘m bevrijd. Binnen enkele omheiningen zijn de kandidaten veilig. Wie de finish passeert, mag niet meer terug het veld in. Na het startsein rent iedereen naar een omheining, maar Toine is al binnen een minuut gevangen en hij is z’n zadeltas kwijt.

Al vrij snel zijn Toine, Peggy en Milouska ook gevangen. En telkens wanneer er één vrij komt, wordt vrij snel een andere kandidaat gevangen genomen. De groep probeert eerst zoveel mogelijk tassen binnen omheiningen te krijgen. Pas op het laatst beseffen ze, dat hun enige voordeel is dat ze met meer zijn.

Uiteindelijk brengt Toine drie tassen over de finish. Frédérique komt als tweede over de eindstreep, maar heeft geen tassen bij zich. Karel complimenteert de groep en Milouska in het bijzonder. Er zijn drie tassen gered dus wordt €600 verdiend, die op €17500 komt te staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden