Bekend in SaltaOpdracht in aflevering 7

Een drietal moet een inwoner van Salta fotograferen, van wie veel dorpsbewoners de naam zullen weten. De overige twee kandidaten moeten zorgen dat ze zélf bekend worden op het plein. Dan checken de groepjes elkaars opdracht.

De groep wordt gesplitst in twee delen. Peggy en Roderick blijven bij elkaar staan en Karel maakt van hen een foto. Toine, Frédérique en Milouska moeten een inwoner van Salta zoeken die zó bekend is, dat minstens de helft van de mensen op het plein zijn of haar naam zou kunnen noemen. Ze moeten binnen anderhalf uur een foto maken van deze inwoner, voor €1500.

Peggy en Roderick moeten ervoor zorgen, dat zij zo bekend mogelijk worden op het plein. Zó bekend, dat als Karel na afloop gaat rondlopen met hun foto, hij binnen drie minuten iemand moet vinden die hen herkent en hun voornamen correct kan uitspreken.

Het duo besluit voor een persoonlijke aanpak te kiezen. Ze benaderen allerlei mensen één op één en leggen duidelijk uit, hoe ze heten. Het drietal gaat op zoek een politicus die nu campagne voert, want de verkiezingen lijken eraan te komen.

Deze keer is het Toine die zich een beetje op de achtergrond houdt en geen zin heeft om hard zijn best te doen. Terwijl ze op politicus Godoy wachten, besluiten ze ook een stadion in de buurt te bezoeken, waar net een wedstrijd gespeeld wordt. Maar om veiligheidsredenen mogen ze niet naar binnen.

Peggy heeft haar naam vrij snel uitgelegd, maar Roderick blijkt wat moeilijker te zijn in het Spaans. Het drietal heeft geen succes en keert snel terug naar het plein. Milouska vat het idee op, om het jongetje in de bloemenstal te fotograferen die er elke dag staat. Met nog 21 seconden te gaan, keert het drietal terug bij Karel en die is verbaasd over hun keuze.

Ook Roderick en Peggy keren terug en zij krijgen de foto mee van het bloemenjongetje. Ze moeten binnen drie minuten iemand zoeken, die zeker weet hoe het jongetje heet. Als die een naam noemt, moeten ze de sticker van de foto halen om de naam te controleren. Daarmee kan €1500 verdiend worden.

Veel mensen kennen het bloemenjongetje, maar weten zijn naam niet. Uiteindelijk sporen Roderick en Peggy het jongetje zelf op en vragen naar zijn naam. Hij zegt Nelson en dat is uiteraard ook de naam achterop de foto.

Dan moet het drietal in drie minuten een Argentijn zoeken die Roderick en Peggy van de foto herkennen en hun naam correct kunnen noemen. Ze blijven echter lang hangen bij een groepje dat Rodrigo zegt, wat niet wordt goedgekeurd door Karel. Het lukt ze niet om iemand te vinden.

Na afloop is er veel discussie over het verloop van de opdracht. Wiens opdracht is nu geslaagd en welke is mislukt? Waarom bleef het drietal zo lang bij één groepje hangen, in plaats van snel door te zoeken naar iemand die gelijk de juiste naam kon zeggen?

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden