RacenOpdracht in aflevering 6

Op een racecircuit moeten de kandidaten ieder één rondje rijden met een oude auto. Intussen moeten de anderen klusjes opknappen aan de andere auto's. Als alles in precies 24 minuten af is, kan een hoop geld verdiend worden...

De kandidaten gaan tijdrijden met auto’s op een circuit van vier kilometer. Iedereen rijdt een rondje en er wordt steeds van auto gewisseld. Deze 24 kilometer moeten in 24 minuten gereden worden, plus of min één minuut.

Tijdens de rit moet de rest van de groep in de pitstraat diverse klussen uitvoeren aan alle auto’s. Als alles op tijd af is, verdienen ze €5000 maar als het mislukt, kost dat €5000. Alle horloges moeten worden ingeleverd en dan beginnen de 24 minuten van Salta.

Elke auto moet 4 minuten rijden. Milouska en Richard zullen de telling bijhouden. Richard begint met rijden en daarna is Peggy aan de beurt. Beiden rijden ze stevig door, terwijl de anderen aan de auto’s werken.

Roderick is daarna aan de beurt en hij rijdt vrij rustig door, volgens Richard “alsof hij met zijn moeder een middagje aan het rijden was”. Milouska gaat als vierde en heeft wat problemen met wegkomen. Wanneer Karel de tussentijd meldt, lijkt de groep goed op schema te zitten.

De vijfde is Frédérique en die besluit wat te gaan klieren. Ze rijdt erg rustig en kruipt over het asfalt en de rest heeft dit natuurlijk in de gaten. Dat betekent dat Toine een hoop goed heeft te maken in het laatste rondje.

Dan maakt Karel de eindtijd bekend. Frédérique was na 23,5 minuut binnen, maar helaas was er voor Toine dus geen beginnen aan. Er verdwijnt €5000 uit de pot en dan is het tijd voor de test.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden