CampanopolisOpdracht in aflevering 5

In Campanopolis ligt op twee plekken veel geld verborgen. De adressen van deze plaatsen kunnen de twee teams vinden... op elkaars rug. De captains houden via camera's het dorp in de gaten en geven aanwijzingen.

De kandidaten rijden naar Campanopolis, een Efteling-achtig sprookjesdorp. Het staat vol met adembenemend mooie, leegstaande huisjes. Een rijke Argentijn met teveel geld heeft het laten bouwen als architectonisch hoogstandje. Hier heeft Karel een ontzettend spannende opdracht in de aanbieding.

Eerst dienen de kandidaten zonder jokers zich te melden. Het zijn Liz, Roderick, Frédérique en Richard. Karel legt stuk voor stuk jokers op een tafeltje en de vier kandidaten mogen die pakken, zonder iets tegen elkaar te zeggen. Iedereen mag maar één keer pakken. Frédérique pakt meteen de eerste joker.

Roderick wacht tot er een stapel van twee ligt en pakt die. Toine neemt een stapel van drie. Liz krijgt er dus geen en zij wordt afgezonderd. Karel moet lachen want hij heeft nog een enorme bak vol jokers. Er valt er één op de grond en die pakt Richard stiekem. Hij geeft hem aan Frédérique, die daarmee haar schuld aan Toine kan aflossen.

Met het vervolg van de opdracht zullen de kandidaten tegen elkaar spelen. Ze maken twee teams van drie: Peggy, Frédérique en Toine tegen Richard, Roderick en Milouska. Elk team vaardigt één speler af die goed overzicht heeft: Toine en Roderick.

Elk team speelt voor 10.000 euro maar slechts één team kan winnen. Elk team zoekt alleen z’n eigen geld en het geld staat op de rug van de tegenstander. Er hangen meer dan twintig camera’s in het dorp en degenen die overzicht hebben, bekijken de camerabeelden en sturen hun teamgenoten. Het eerste team dat bij Karel komt wint, en hij verzekert ze ervan dat ze echt willen winnen.

In het dorp hangen straatnamen, die gebaseerd zijn op de namen van alle kandidaten. De controllers kunnen hun teamgenoten waarschuwen wanneer ze langs een camera komen, maar waarschuwen daarmee indirect ook de controller van de andere groep. Richard en Frédérique kunnen elkaars straatnaam lezen en aangezien Frédérique ook al het nummer kent, kan haar team op zoek.

De andere groep kan Peggy niet vinden die het huisnummer heeft, maar doorzoekt wel alle huizen in de juiste straat. Richard vindt als eerste het geld en dus vertrekt ook Roderick naar Karel. De tegenstanders zijn boos dat Milouska beschermd werd door Richard en haar naambordje afschermde. Er komt €10000 in de pot. Maar Karel stelt iets anders voor.

Hij wil er €5000 van maken en met het andere geld een tweede ronde kopen. In die tweede ronde wint één van hen een supervrijstelling die mee gaat tot en met aflevering zeven en de kandidaat mag zelf weten, in welke ronde hij de vrijstelling inzet. Milouska wil heel graag dus willen Richard en Roderick juist niet.

Dan wordt Liz erbij gehaald. Zij wordt toegevoegd aan het team van de loosers en dat team krijgt hetzelfde dilemma. Maar ook deze spelers besluiten om niet nogmaals te spelen. En daarmee eindigt de opdracht.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden