Argentijns geldheldenOpdracht in aflevering 5

Bij de graven van bekende Argentijnen zijn rozen en stukken van een geheime boodschap neergelegd. De kandidaten moeten zo goedkoop mogelijk op deze plekken langs om de zevende roos te vinden...

De kandidaten moeten op zoek naar de grafzerken van de mannen, die op het Argentijnse briefgeld staan afgebeeld. Verspreid over die zerken ligt een raadsel. Richard heeft toevallig een plattegrond bij zich waar alle bekende mensen liggen. Vier liggen er vlak bij elkaar.

Milouska vormt het verzamelpunt, Roderick gaat met Peggy, Frédérique met Toine en Richard met Liz. Milouska kan met elk van de groepen bellen, maar de groepen kunnen elkaar niet direct bereiken. Roderick gaat als eerste naar Basilica de Santo Domingo en vindt daar een roos met een stukje perkament: “u van herkent … perkament”. Hij belt dit direct door naar Milouska.

Ook de andere groepjes vinden rozen en stukken tekst. Richard neemt de rozen mee, maar Frédérique laat ze liggen. Liz en Richard doen een hoop loopwerk en gebruiken hun geld voor een kop koffie.

Toine en Frédérique vinden als eerste meerdere stukjes die aan elkaar passen: @Verbind nu op een plattegrond de punten die u eerder vond.@ Roderick en Peggy krijgen dit stuk door en gaan net als de anderen aan de slag met een plattegrond. Als ze alle punten verbinden, komen ze echter niet allemaal op hetzelfde punt uit.

De meesten zetten in op de obelisk op een groot plein. Even voor twee uur komt Karel daar ook aanlopen met een zevende roos in z’n handen. Roderick ziet hem als eerste en Peggy besluit de rest te bellen.

Karel vraagt hen om alle zes rode rozen maar die hebben ze niet allemaal. Er is nog 132 pesos over… Maar de groep krijgt geen 1320 euro omdat de rozen ontbreken. De opdracht is mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden