TestOpdracht in aflevering 4

Iedereen moet de test maken, maar dit keer telt ook de tijd mee die men nodig heeft om in de testruimte te komen. Onderweg kunnen geld en jokers verdiend worden én ze krijgen allemaal een onverwacht dilemma voor hun kiezen...

Tags: Zoeken, Dilemma's, Verzamelen en Groot gebouw

Elke kandidaat moet een fabriekshal binnen. Daar moeten ze omstebeurt een test maken in een afgesloten testruimte. De sleutel moeten ze nog zoeken, maar de tijd van de test is al begonnen. En wanneer kandidaten de test even slecht maken, is de tijd bepalend. Het is dus zaak om zo snel mogelijk de sleutel te vinden en de test te maken.

Onderweg vindt Toine, die als eerste gaat, ook geld voor de pot. Ook vindt hij een stapel jokers, waarvan hij er één mag meenemen. Overal in de fabriek hangen klokken, die de tijd aangeven sinds de kandidaat de hal binnen ging. Na ruim tien minuten vindt Toine de sleutel en rent naar de testruimte.

Maar dan komt hij Richard tegen, die de serie al verlaten had. Richard zit opgesloten in een kooi en geeft hem een dilemma. Toine kan twee jokers pakken en de test gaan maken. Of hij laat Richard vrij en dan heeft die een enveloppe waarvan de inhoud wellicht waardevoller is. Maar Toine wil liever geen extra tegenstander en minder jokers, dus loopt hij door.

De volgende kandidaat in de hal is Milouska. Zij brengt het er beduidend slechter van af, maar pakt stiekem twee jokers van de stapel. Na negentien minuten komt ze langs Richard maar ze zit naar eigen zeggen zó in de jokerfrustratie, dat ze nog twee jokers pakt en verder loopt. Bij de test zet ze maar liefst vier jokers in.

Dan is Roderick aan de beurt en hij onderzoekt de hal ontzettend grondig. Hij denkt niet aan z’n tijd en ontdekt veel belangrijke punten te laat. Hij is enorm verbaasd om Richard tegen te komen en kiest ervoor om hem vrij te laten want dat vindt hij gezellig. De vierde is Frédérique. Zij pakt ook twee jokers en €250, voordat ze de test gaat maken.

Mary-Lou gaat als vijfde en Liz als zesde. Uiteraard komen zij Richard niet meer tegen want die is al uit zijn kooi bevrijd. Peggy gaat daarna en zij pakt €500 en twee jokers, die ze direct inzet bij de test. In de fabriek is nu €2000 verdiend en maar liefst zestien jokers.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden