KoffersOpdracht in aflevering 4

De kandidaten reizen met de metro. Ze hebben ieder een koffer met een plaatsnaam erop. Door onderling te vergelijken, moet de plaats die het verst van Buenos Aires ligt, bij het eindstation terecht komen.

De kandidaten komen op een groot plein en kiezen ieder een eigen koffer en een kandidaat. Het lijkt erop dat er duo’s gevormd moeten worden, maar Karel wil één kandidaat en dat wordt Toine. Karel geeft iedereen een metrokaartje en alle kandidaten moeten de blauwe metrolijn nemen richting Primera Junta. Op elk station moet één kandidaat uitstappen en wachten op instructies.

Toine krijgt later zijn instructies. Hij moet naar het eerste station en opent daar zijn koffer, net als de medekandidaat die hij daar moet vinden. In elke koffer vinden ze een plaatsnaam en ze moeten bepalen, welke plaats het verst van Buenos Aires ligt. Die kandidaat en koffer gaan met de volgende metro door naar het volgende station.

Als alles goed gaat, komt zo de verste plaats vanzelf bij het eindstation. De juiste plaats is €5000 waard, maar een fout antwoord kost €5000. Op het eerste station staat Liz met koffer Quebec, terwijl Toine Sydney bij zich blijkt te hebben. Zij kiezen voor Quebec (Canada) dus Liz neemt de volgende metro.

Peggy is de volgende en zij heeft een sticker met Lissabon bij zich. Ook zij plakt hem op haar koffer en ze besluiten dat ze verder moet met de metro. Verderop ontmoet ze Frederique met Edinburgh maar zij komen er samen niet uit. Ze vragen hulp en enkele Argentijnen denken dat Schotland verder weg ligt, dus stapt Frederique in.

Frederique komt Milouska tegen die Darwin op haar koffer plakt. Samen denken ze dat Darwin verder weg ligt, terwijl het toch in hetzelfde land ligt als Sydney. Milouska ontmoet Mary-Lou die Bali bij zich heeft. Milouska gaat nog steeds uit van een platte wereldkaart en overtuigt Mary-Lou dus dat ze zelf verder moet reizen met Darwin.

Roderick is vervolgens aan de beurt en hij vindt Lisse in zijn koffer. Roderick legt Milouska uit dat de wereld rond is en dat dus Darwin veel dichter bij Buenos Aires ligt dan Lisse. Hij stapt in de metro en komt bij het eindstation, waar Karel hem opwacht.

Buiten staan alle andere kandidaten al op hen te wachten. Karel legt uit, dat elke plaats op de stickers al eens door een mol bezocht was. De koffer met Lisse wordt neergezet en Karel maakt het label los. Achterop staat dat er €5000 uit de pot gaat. Het juiste antwoord was Bali dus de pot eindigt op €6250.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden